SPORT 5 februarie 2020

Un sport care antrenează și sufletul

de Iulia Drăghici - Taraș | 2182 vizualizări

Mișcarea bodyART prinde „curaj” și la Sfântu Gheorghe 

Este un lucru știut că sportul, în general, face bine atât corpului, cât și minții. Dar, pentru că suntem diferiți, competițiile cu alții și cu propria persoană, nu ajută chiar întotdeauna și nu chiar pe oricine. Și totuși, pentru cei care vor să găsească echilibrul dintre corp, minte, dar și suflet, există un sport relativ nou, numit bodyART – un fel de Yoga, dar nu tocmai. 

Unul dintre instructorii de bodyART din România este Smazenka Hannika. Aceasta și-a obținut licența internațională în iunie 2019, iar în septembrie a pornit la Sfântu Gheorghe primul său curs. Acum are cam 60 de participanți la antrenamentele pe care le desfășoară luni, miercuri şi joi, de la ora 18:00, la Liceul „Mikes Kelemen”. 

BodyART este o formă de mișcare funcțională, care te întărește, îmbunătățește condiția fizică, rezistența, flexibilitatea, echilibrul, conștientizarea și răbdarea. Exercițiile BODYART nu se concentrează doar pe antrenarea și modelarea trupului, ele au ca rezultat armonia între trup, minte și suflet, îmbunătățesc concentrarea, înlătură tensiunile fizice și mentale acumulate, aduc o încărcare pozitivă generală. Scopul antrenamentului este să construiască bazele unui stil de viață sănătos. Nu este doar despre sănătatea mușchilor și a sistemului osos, ci ajută la dobândirea și susținerea unei posturi corporale corecte, a flexibilității și a balanței mentale. Este recomandat tuturor, indiferent de vârstă sau condiție fizică”, ne-a spus instructorul Smazenka Hannika. 

O intrare la un curs costă 18 lei, iar preţul unui abonament cu patru intrări este 60 de lei. 

„Antrenamentele nu necesită echipament special, mișcarea se face desculț pe o saltea de yoga. Participanţii pot veni cu propriile saltele sau pot folosi saltelele puse la dispoziţie de antrenoare. Se recomandă îmbrăcăminte comodă, apă de băut, prosop”, mai spune coordonatoarea programului. 

Înscrierile la antrenamente se fac prin postări în grupul de Facebook „bodyART Hanni” sau prin sms la numărul de telefon 0746 977 550. Mai multe informații pot fi obținute și prin pagina de Facebook, BodyART Training Hanni. 

Totodată, cei care vor să afle mai multe despre acest nou sport, pot să participe la două cursuri speciale susținut de fondatoarele mișcării bodyART în România, chiar la Sfântu Gheorghe. Evenimentul va avea loc sâmbătă, în 22 februarie, la sala de sport a Liceului Székely Mikó, între orele 10:00 – 12:30. 

Cursurile din cadrul „Yin Yang Tour BODYART”, cum se numește evenimentul, vor fi susținute de master traineri, respectiv de fondatoarele BODYART School Romania – Simona Niste şi Ilona Ilyés. Participarea costă 60 de lei de persoană. 

Înscrierile se fac online, pe pagina evenimentului creată pe Facebook de BODYART School Romania - Yin Yang Tour BODYART- Sfântu Gheorghe/Sepsiszentgyörgy. 

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.