SPORT 10 august 2017

Turul Ținutului Secuiesc a pornit de la Sf. Gheorghe

de Covasna Media | 773 vizualizări

Miercuri, 9 august, la Sfântu Gheorghe s-a dat startul unei noi ediții a cursei internaționale Cycling Tour of Szeklerland, competiție care, în 2017, va traversa toate orașele importante din Ținutul Secuiesc.

Competiția de categorie 2.2 în calendarul UCI (Uniunea Ciclistă Internațională), dotată cu premii de 11.500 Euro în acest an, începe cu prezentarea echipelor în Piața Libertății din Sfântu Gheorghe, urmată de un prolog pe străzile orașului reședință de județ. Campionii din 2016, ciucanii de la Tușnad Drag Cycling Team speră să reediteze această performanță în fața propriilor suporteri.

„Am optat special anul acesta ca traseul să treacă prin cât mai multe orașe importante din regiune (Sfântu Gheorghe, Covasna, Târgu Secuiesc, Baraolt, Odorheiu Secuiesc, Vlăhița, Gheorgheni, Miercurea Ciuc) pentru ca fanii ciclismului să ne poată vedea în acțiune. Mulțumim autorităților locale pentru sprijinul acordat și că au înțeles ce beneficii de imagine pentru regiune aduce o competiție internațională de asemenea anvergură. Turul Ținutului Secuiesc a fost prima competiție din România în calendarul UCI și această tradiție ne obligă să păstrăm un standard ridicat al organizării”, a precizat Eduard Carol Novak, singurul campion paralimpic din istoria României și lider al Tușnad Drag Cycling Team.

Program competiției:

9 august, 18.00 – Prezentarea echipelor în Sfântu Gheorghe

9 august, 19.00 – Prolog în Sfântu Gheorghe

10 august, 11.00 – Start Etapa “Castelelor” (159,3 km): Covasna-Târgu Secuiesc- Sfântu Gheorghe- Baraolt- Odorheiu Secuiesc

11 august, 11.00 – Start Etapa Regină (169,5 km) – Odorheiu Secuiesc-Gheorgheni-Vlăhița-Miercurea Ciuc

12 august, 10.00 – Start Etapa III A – Contratimp individual în Harghita Băi (6,2 km)

12 august, 17.00 – Start Etapa III B  (125,4 km)- Miercurea Ciuc-Racu-Frumoasa-Miercurea Ciuc-Sâncrăieni-Bancu-Leliceni-Miercurea Ciuc

România va fi reprezentată de Tușnad Drag Cycling Team și de CSA Steaua. Mai participă naționalele din Moldova și Serbia, plus câteva echipe continentale din Europa.

“În ciuda faptului că am fost ocupat și cu organizarea, voi încerca să îmi ajut colegii de la Tușnad pentru a câștiga competiția. Am avut în fiecare an concurenți de top din Europa, dovadă o stă chiar media orară de anul trecut, una foarte ridicată. Este important că avem continuitate și sportivii de top pleacă cu o impresie bună din regiune”, a punctat Eduard Carol Novak, președintele FR Ciclism.

Publicația noastră va reveni cu rezultate și alte considerații despre Turul Ținutului Secuiesc la ciclism.

Cristian Frisk

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.