SPORT 19 ianuarie 2018

Trofeul celor 3 Națiuni: Winter Rally Covasna 2018

de Covasna Media | 808 vizualizări

29 de echipe din Bulgaria, România și Ungaria la startul celei de-a XI-a ediții a raliului de la Comandău, județul Covasna; 3 zile și 140 de kilometri de probe speciale pe zăpadă și gheață

Winter Rally Covasna deschide sezonul competițional. La raliul care se desfășoară în perioada 19 - 21 ianuarie a.c. participă 29 de echipe din 3 țări:  Bulgaria, România și Ungaria.

Pentru acest raliu există interes din partea unor televiziuni și publicații din Bulgaria și Ungaria ai căror reprezentanți vor fi prezenți pe probele speciale dar și în culisele Winter Rally Covasna 2018.

Vali Porcișteanu câștigatorul edițiilor 2011 şi 2017 deschide spectacolul în calitate de forlighter urmat de Cosmin Săliștean. Din rândul concurenților nu lipsesc Gergely Szabo, dublu campion dublu național în 2009 și 2010, câștigator al Winter Rally Covasna în anii 2012 și 2013, dar și pilotul de drift Ramona Rusu, la a treia participare. Surpriza competiției o reprezinta tandemul Norbert Maior - Francesca Maior/ Dacia Logan.

Shakedown-ul este programat vineri 19 ianuarie, între orele 10.00 - 15.00, iar startul festiv va avea loc în aceeași zi, de la orele 19.00, din centrul localității Covasna.

Evenimentul se va desfășura sub directa supraveghere a Poliției Comandău, Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Covasna, Serviciul de Ambulanță Covasna, Jandarmeria Covasna.

Concursul are loc pe traseul pus la dispoziție de Regia Națională a Pădurilor Romsilva, Direcția Silvică Sf. Gheorghe și Ocolul Silvic Comandău.

Pentru a efectua deplasarea în condiții de siguranță este esențial să aveți mașina pregătită din toate punctele de vedere și nu uitați să fiți îmbrăcați cât mai bine, să aveți echipament de protecție adecvat iernii, alimente și apă suficiente.

Pentru a cunoaște traseul, programul și locurile destinate spectatorilor vă invităm să vă documentați de pe pagina oficială: www.autocrono.ro.

Winter Rally Covasna – câștigătorii edițiilor anterioare:

2007 Berari Catalin / Hangu Florin – ROU/ROU Mitsubishi EVO 6

2008 Pescaru Ioan / Lavric Andra – ROU/ROU VW Golf 2

2009 Onoriu Daniel / Tiura Gabi – ROU/ROU Mitsubishi EVO 8

2010 Berari Catalin/ Sandu Mihai – ROU/ROU Mitsubishi EVO 10

2011 Porcisteanu Valentin / Alina Bunica – ROU/ROU Mitsubishi EVO 9

2012 Szabo Gergo / Borbely Karoly – HU/ROU Mitsubishi EVO 9

2013 Szabo Gergo / Borbely Karoly – HU/ROU Mitsubishi EVO 10

2015 Tempestini Simone/Pulpea Dorin – I/ROU Subaru Impreza

2016 Hideg Krisztián / Kerék István – HU/HU Mitsubishi EVO 9

2017 Vali Porcisteanu / Dan Dobre - ROU/ROU Mitsubishi EVO 9

Mașina oficială a raliului este ŠKODA Karoq, asigurată de DELCAR – dealer autorizat Skoda.

Winter Rally Covasna – este un eveniment organizat de Clubul Auto Crono sprijinit de DRE Racing Team din Covasna, sub tutela FRAS.

Parteneri oficiali: Primăria Covasna, Primăria Comandău, Primaria Zagon.

Parteneri tehnici: Lubexpert Mobil 1, Lazăr Group Brasov, Metalubs Romania, Hotel TTS, Peplatforma.ro, Transilvania Off Road.

Parteneri media: Autorally, Autostiri.ro, Racingmedia.ro, RPM Racing. ro,

Parteneri media locali: Haromszek, Hirmondo, Covasnamedia.ro.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.