SPORT 15 iunie 2021

Trei terenuri noi de tenis la Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 727 vizualizări

Două vor fi cu tartan cauciucat și unul cu iarbă artificială, se arată în proiectul adoptat săptămâna trecută  

Aleșii locali din Sfântu Gheorghe au aprobat joi, în ședința extraordinară a Consiliului Local, studiul de fezabilitate pentru construirea a trei terenuri de tenis noi. Potrivit documentelor adoptate, două dintre acestea vor fi acoperite cu tartan cauciucat și unul cu iarbă artificială. Terenurile de tenis se vor construi în zona străzii Stadionului din Simeria. Investiția se va ridica la peste 1,6 milioane de lei (cu TVA). Banii sunt deocamdată asigurați din bugetul local. Viceprimarul Tóth-Birtan Csaba a precizat luni, pentru Observatorul de Covasna, că totuși se încearcă și găsirea unei alte surse de finanțare. 

În referatul de aprobare al studiului se arată că un astfel de proiect este necesar municipiului, pentru că în prezent sunt puține terenuri de tenis, dar și pentru că viziunea pe termen mediu și lung a autorităților „este crearea unei infrastructuri sportive de calitate și a unei culturi a sportului prin unitate, solidaritate, etică și excelență”. 

Prin realizarea prezentului proiect se dorește crearea de noi spații în aer liber, prin amenajări terenuri de tenis, care să permită accesul la mişcare și sport a locuitorilor de toate vârstele și care contribuie la creșterea nivelului de sănătate a populaţiei. Activitățile sportive în aer liber oferă soluția ideală pentru cei care doresc eliberarea de stres, creșterea calităţii vieţii, menținerea sănătății sau crearea performanței.

Raportul dintre numărul de terenuri de tenis existente și populația (în creștere) doritoare de a practica acest sport fiind unul subunitar se are în vedere crearea de terenuri noi de tenis care să satisfacă atât condițiile de agrement/antrenament, cât și cele profesioniste.

Municipiul Sfântu Gheorghe nu dispune de suficiente terenuri de tenis având vedere concepția de dezvoltare a programelor sportive competitive la nivel local”, se mai arată în raport. 

Pe lângă cele trei terenuri de tenis, investiția prevede și construirea de vestiare tip container prefabricat, separat pe sexe, dotat cu WC și duș, și a unui container prefabricat pentru personalul administrativ, alcătuite din beton, aplicat peste un strat de balast compactat, respectiv amenajarea accesului pietonal și a vehiculelor la terenuri și a locurilor de parcare. 

Tot documentele oficiale mai arată și că mai departe, proiectul tehnic are un termen de două luni pentru realizare, iar durata execuției lucrărilor ar urma să fie de șapte luni. 

În Sfântu Gheorghe, mai sunt patru terenuri de tenis, două acoperite recent, lângă Sepsi Arena. 

Totodată, autoritățile au înaintat documente pentru obținerea, prin hotărâre de Guvern, a dreptului de administrare și a terenurilor de tenis din zona pieței agroalimentare, deținute de Ministerul Tineretului și Sportului, prin Direcția Județeană de Sport și Tineret Covasna. 

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.