SPORT 2 iulie 2013

Teren pentru sporturi extreme la Șugaș Băi

de Székely Emőke | 954 vizualizări

Potrivit autorităţilor, la Sfântu Gheorghe ar fi cerere pentru asemenea activităţi

Potrivit municipalității, anul acesta va fi dat în folosință printre altele și terenul pentru sporturi extreme de la Șugaș Băi. Dacă sunt sau nu interesați oamenii de acest gen de distracții, l-am întrebat pe șeful secției de sporturi extreme a Asociației Sepsi ISE, Péter Botond.

– Botond, te ocupi de ceva vreme de sporturi extreme. Ce părere ai despre inițiativa Primăriei Sfântu Gheorghe de a construi un teren pentru sporturi extreme la Șugaș Băi?

– Nu am foarte multe informații despre acest proiect, însă nu pot deât să mă bucur pentru orice astfel de inițiativă, care va atrage și adulți și copii la mișcare. Sporturile extreme sunt acelea care în oarecare măsură îți pun viața în pericol, însă aceste parcuri sunt foarte bine dotate din punct de vedere al siguranței. A te da pe o sfoară nu este sport extrem, dar poate ridica nivelul de adrenalină și este distractiv pentru copii.

– Ce crezi, sunt oamenii din Sfântu Gheorghe deschiși către sporturile extreme?

– Da, cu siguranță. În oraș sunt mai multe grupuri de iubitori de adrenalină, unora le plac sporturile pe roți (trial, role, skateboard), alții escaladează, unora le place mai mult să practice sporturi extreme vara, altora iarna. Oricum ar fi, poate nu îi prea cunoaștem pentru că nu ies la rampă, însă ei există, astfel cei care doresc să încerce asemenea experiențe au la cine apela. În general percepția oamenilor este aceea că sporturile extreme costă foarte mulți bani, așadar mai bine nici nu încearcă. Este adevărat, dacă vrei să ai propriul echipament, nu este ieftin, dar sunt și alte căi de a te împrieteni cu un sport sau altul. De exemplu, cu o frânghie se pot cățăra mai multe persoane, apoi sunt asociații care îi pot ajuta cu echipament și sfaturi.

– Pot apela și la tine sau la Asociația Sepsi ISE?

– Da, asociația noastră organizează în mod repetat acțiuni de popularizare a unor sporturi. De Zilele Sportive, de exemplu, cei curajoși au putut încerca tiroliana sau slackline-ul. Majoritatea celor care au venit au fost copii, dar văzând entuziasmul lor, și adulții s-au încumetat să încerce aceste experiențe.

– Organizați și o tabără extremă. Când va fi aceasta și ce îi așteaptă pe participanți?

– Anul acesta tabăra va avea loc la începutul lunii august. La fel ca și în anii trecuți, ne-am propus ca participanții să fie 50% cei care au mai fost sau care sunt membri ISE, și 50% persoane noi, care vor să încerce cățărarea, speologia sau alte activități interesante. Anul trecut a fost o ediție foarte reușită, participanții veniți din mai multe județe, români și maghiari, s-au simțit bine și avem speranța că și anul acesta va fi la fel.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.