SPORT 2 septembrie 2024

Sugas 24H: câștigătorii din acest an au stabilit un nou record – 44 de ture

de Daniela Luca | 1219 vizualizări

A patra ediție a cursei de ciclism de anduranță Sugas 24H, organizată de Asociația Fitness Tribe, la Șugaș Băi, a adus un nou record impresionant. Echipa câștigătoare a parcurs 44 de ture în cele 24 de ore ale competiției, adică peste 430 de kilometri – o distanță echivalentă cu cea dintre Sfântu Gheorghe și Constanța. Cele 25 de echipe care s-au aflat la start sâmbătă au pedalat în total peste 5.400 de kilometri.

Evenimentul a început sâmbătă dimineața, la ora 10:00, și s-a încheiat a doua zi cu festivitatea de premiere. Participanții, veniți din diferite colțuri ale țării, s-au confruntat cu provocarea de a pedala neîntrerupt timp de o zi întreagă.

Competiția, ajunsă la a patra ediție, a reunit 25 de echipe care au pedalat un total de 5.437 de kilometri și au urcat o diferență de nivel de 128.064 de metri.

O noutate a acestei ediții a fost modificarea traseului, cu linia de start și de sosire inversate. Cicliștii au plecat de la Izvorul Elisabeta din Băile Șugaș, cu un punct de întoarcere la Izvorul Csaba.

„Recordul de anul trecut a fost depășit cu 8 ture. Echipa câștigătoare de anul trecut a terminat acum pe locul 3. A fost o echipă care a depășit 10.000 de metri diferență de nivel și în total 6 oameni au făcut Everestingu-ul, deci asta înseamnă că au pedalat diferența de nivel a Everestului. Ne bucurăm că nu au fost incidente și că nu a trebuit să folosim spray-ul anti-urs. Au fost echipe mult mai tari decât anul trecut. Am avut o singură echipă feminină, aceeași ca anul trecut, dar eu cred că și-au depășit turele de la ediția precedentă. La mixt am avut trei echipe, dintre care una foarte tare. Toată echipa a muncit enorm în ultimele două luni ca totul să fie așa cum a fost. Am avut și în jur de 30 de voluntari. Sunt foarte mulțumit de oamenii din echipa noastră. Am avut și sponsori mai buni și sperăm să menținem nivelul și anul viitor”, ne-a spus ne-a spus președintele Fitness Tribe, Lászlóffy Lóránd.

Pe locul I, cu 44 de ture, s-a clasat echipa „VSK Udvarhely Sportklub” (433,4 km), pe locul II echipa „Everpetting”, cu 42 de ture (413,7 km), iar pe locul III „NTB_SPORTINA”, cu 38 de ture (374,3 km). 

Simon István și Lukács Gyula, din județul Harghita, sunt câștigătorii acestei ediții. Cei doi, unul medic stomatolog și celălalt antreprenor, s-au autodepășit și au reușit să facă față provocărilor atât fizice, cât și mentale.

„N-am făcut o pregătire specială. Până acum nu am pedalat 24 de ore, deci a fost o noutate și pentru noi. Am încercat să mergem constant. Am făcut doar opriri foarte mici pentru a ne schimba îmbrăcămintea și pentru a ne hrăni. Suntem niște amatori mai nebuni și ne place ciclismul foarte mult. Știam cam ce ne așteaptă la nivel de mental și nu prea am avut surprize. Aveam niște senzații care știam că o să vină, numai că încă nu am întâmpinat așa ceva până acum. Ne-am motivat reciproc. În primele 10 ore am încercat să facem cât mai multe ture, iar apoi am menținut ritmul. Cei care vor să vină la anul ar trebui să pedaleze mult și pe distanțe mari. Nu e obligatoriu să pedalezi aici 24 de ore fără pauze, dar dacă vrei să faci asta, trebuie să te autodepășești”, ne-a spus Simon István.

Dacă la ediția din iunie 2023 au participat 42 de cicliști, care au parcurs 284 de ture în 24 de ore, anul acesta competiția a atins noi culmi, cu un total de 552 de ture, aproape dublu față de anul precedent.

Sugas 24H a demonstrat din nou să este un reper important în calendarul competițiilor de ciclism din România, iar succesul din acest an promite o ediție viitoare și mai spectaculoasă.

Clasamentul final AICI.

Sursă foto: Your creative SIDE

 

 

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.