SPORT 7 august 2013

Steaua s-a calificat în play-off-ul Ligii Campionilor

de Covasna Media | 533 vizualizări

Steaua şi Dinamo Tbilisi au încheiat 1-1 în manşa secundă a turului trei preliminar al Ligii Campionilor. Roş-albaştrii au condus la pauză, prin golul marcat de Latovlevici, dar au fost egalaţi în debutul reprizei secunde. Steaua s-a calificat în play-off-ul Ligii Campionilor, cu scorul general de 3-1.

După o serie de victorii începută cu Vardar Skopje în Liga Campionilor şi continuată în campionatul intern, cu Ceahlăul, Steaua a înregistrat prima sincopă a acestei veri, încheind 1-1, pe propriul teren, cu campioana Georgiei, Dinamo Tbilisi.

Remiza vine însă după ce în urmă cu o săptămână, în capitala Georgiei, roş-albaştrii aproape îşi asiguraseră biletele pentru play-off-ului Champions League, câştigând cu 2-0, astfel că băieţii noştri merg mai departe în competiţie, cu scorul general de 3-1.

Georgienii au început tare partida de marţi seara, de pe Arena Naţională, dar steliştii i-au redus repede la tăcere. O sincronizare perfectă între Bourceanu şi Latovlevici a făcut ca acesta din urmă să ajungă exact la timp la centrarea mijlocaşului şi, singur cu portarul, Lato l-a executat pe goalkeelper-ul gruzin, trimiţându-i mingea printre picioare. Era minutul 7, iar gruzinii trebuiau să mai marcheze de trei ori pentru a se califica.

Au făcut-o o singură dată, în debutul reprizei secunde, când gardoş l-a scăpat din marcaj pe Ustaritz, care l-a învins pe Tătăruşanu.

La fel ca în întâlnirile anterioare, Steaua a arătat poftă ofensivă şi s-a arătat dispusă la joc, însă roş-albaştrii nu au mai fost la fel de lucizi. Victoria din tur le-a imprimat elevilor lui Reghecampf un instinct de conservare firesc, mai ales că sâmbătă vor juca în campionat derby-ul cu Dinamo.

În plus, peste două săptămâni Steaua va juca din nou în Liga Campionilor, în play-off, în faţa unui adversar care va fi stabilit vineri, de la ora 12.45, în urma tragerii la sorţii care va avea loc la sediul UEFA din Nyon. Steaua va fi cap de serie la această tragere.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.