SPORT 23 iunie 2021

Stadionul din Simeria a primit acceptul UEFA, anunță Diószegi László

de Iulia Drăghici - Taraș | 14454 vizualizări

Sepsi OSK va juca meciurile din Conference League acasă, la Sfântu Gheorghe, nu la Ploiești, cum ar fi fost alternativa, pentru că stadionul din cartierul Simeria a primit omologarea UEFA 2, a anunțat patronul clubului, Diószegi László. Primul meci va fi jucat aici în 29 iulie. Se poartă în prezent discuții cu televiziunile pentru ca partida să aibă loc seara, la ora 20:00.  

Vestea că stadionul din Simeria a fost omologat de UEFA și Sepsi OSK va putea să joace acasă meciurile din cupele europene a venit marți, ne-a spus patronul echipei, cel care a făcut imposibilul posibil.

S-a lucrat la foc continuu în ultimele două săptămâni și în fiecare miercuri s-au trimis poze la UEFA cu progresul. „Au văzut că suntem serioși și că trimitem poze adevărate, nu de pe Marte”, a spus patronul Sepsi OSK.

A fost nevoie de reconstrucția scărilor, de montarea stâlpilor pentru ancorarea steagurilor, de turnarea unui drum de asfalt, ba chiar și construirea unui vestiar nou, de 30 de metri pătrați.

Mai devreme decât era anticipat, UEFA a dat un răspuns pozitiv covăsnenilor, care spun că astfel își pot îndeplini cu adevărat visul, de a juca în cupele europene.

Este un lucru extraordinar de mare. În afară de mine, nimeni nu a crezut că va fi posibil. Dar visul nostru, de a juca în cupele europene, abia acum este cu adevărat complet”, a spus, pentru Observatorul de Covasna, Diószegi László.

Patronul Sepsi OSK spune și că speră ca reglementările să permită accesul pe stadion la minimum 50% din capacitate, pentru că astfel vor putea participa până la 2.400 de suporteri, dar a dat și exemplul altor țări care găzduiesc meciuri la EURO2020 și care au vândut toate locurile disponibile pe stadion, ca Ungaria și Danemarca.

Diószegi László spune că este aproape convins că adversara pe care o va înfrunta Sepsi OSK în debutul în cupele europene este Spartak Trnava (Slovacia). Urmează, însă, ca acest lucru să se decidă după meciul dintre echipa din Slovacia și Mosta, din Malta.

Sepsi OSK va avea prima deplasare în 22 iulie, dar regulile spun că oaspeții nu pot fi însoțiți de suporteri. Astfel că primul meci unde fanii își vor putea vedea îndeaproape echipa evoluând într-o competiție europeană va fi în 29 iulie. De aceea a fost cu atât mai important ca meciul să se joace realmente acasă.

Le mulțumesc tuturor celor care au fost alături de mine, atât celor din club, cât și firmelor. Fără ei nu puteam vorbi despre un stadion omologat UEFA”, a punctat patronul Sepsi OSK.

Diószegi László spune și că Sfântu Gheorghe este pe cale să devină primul oraș mic din Europa de Est care va avea două stadioane omologate UEFA: cel din Simeria, cu două stele, dar și cel de lângă Sepsi Arena, care va putea primi patru stele și astfel să găzduiască meciuri din eșaloanele superioare.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.