SPORT 17 decembrie 2021

Sportivii anului în județul Covasna: Incze Kriszta și Cristina Vasile Rut

de Iulia Drăghici - Taraș | 1859 vizualizări

Ceremonia a avut loc la Sala Sporturilor „Szabó Kati” 

Luptătoarea Incze Kriszta, de la Sepsi SIC și atleta Cristina Vasile Rut de la CSM Sfântu Gheorghe sunt sportivele anului 2021 în județul Covasna, conform titulaturilor oferite de Direcția Județeană de Sport și Tineret și Clubul Sportiv Municipal. Nu este prima dată când cele două cuceresc podiumul covăsnean. Cei mai buni sportivi din județ au fost premiați joi în cadrul Galei Sportului Covăsnean, derulată în Sala Sporturilor „Szabó Kati”. 

În cadrul galei, ca și până acum, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Covasna a premiat 10 cei mai buni sportivi din județul Covasna și, de asemenea, CSM a premiat și primii 10 sportivi ai clubului.

Incze Kriszta, care a reprezentat județul Covasna și România și la Jocurile Olimpice de la Tokyo, are deja nouă (da, nouă!) titluri de „cel mai bun sportiv covăsnean”, dar spune că se simte onorată de fiecare dată. Mai ales acum, când pandemia își spune cuvântul și în domeniul lor de activitate. 

Este al nouălea an consecutiv, dar de fiecare dată a venit după foarte multă muncă. Sper să reușesc și la anul, să vină și al zecelea titlu consecutiv. Sper ca la anul să mă întorc cu medalii și de la campionatul mondial, nu doar de la campionatul european. (...) Eu am un vis, pe care îl tot urmăresc. Până acum a fost participarea la Jocurile Olimpice. S-a îndeplinit. Acum am un alt vis. Urmez pașii pentru medalia olimpică”, a declarat, pentru Observatorul de Covasna, CovasnaMedia.ro, sportiva. 

Despre evenimentul de joi, Incze Kriszta ne-a spus că este același ca în fiecare an, dar, în ciuda rutinei, se bucură că se gândește cineva și la sportivi. „Este bine că s-au gândit la noi, că totuși, și noi ca sportivi am avut o perioadă grea cu virusul și cu pregătirile, competițiile, ba se țineau, ba nu se țineau, ba aveam voie la cantonament, ba nu aveam voie. Deci a fost o perioadă foarte grea, dar e bine să mai primim câteva încurajări și gesturi pozitive”, ne-a spus aceasta. 

Nici pentru Cristina Vasile Rut nu este primul titlul de „Sportivul Anului” pe care îl obține de la Clubul Sportiv Municipal Sfântu Gheorghe, din care face parte. 

Mă bucură, ca de fiecare dată, acest premiu, dar acum și mai mult, având în vedere că a fost o perioadă foarte grea pentru noi”, ne-a spus sportiva, care ne-a precizat și că este atlet de performanță de șase ani. 

Cât despre sfaturi de sărbători, tinerele sportive îndeamnă covăsnenii la cumpătare, dar și să nu se sperie de câteva kilograme în plus - desigur, dacă apoi dedică și timpul cuvenit și sportului, pentru că e bun și pentru fizic, dar și pentru psihic. 

„Chiar au demonstrat că sunt niște eroi pentru noi”

Despre Gala Sportului Covăsnean, organizatorii, DJST Covasna și CSM Sfântu Gheorghe, spun că este un eveniment important, de tradiție, prin care vor să își arate recunoștința față de sportivi. 

Mă simt onorată să fiu aici, sincer vă spun, în fața sportivilor care chiar au demonstrat că sunt niște eroi pentru noi. (...) Sperăm să trecem cu bine de această perioadă și ca pe viitor să îi putem ajuta cu mai mulți bani, că până acum nu prea am reușit să aducem, să căutăm și sponsori și să realizăm încă evenimente ca ăsta sau și mai bune”, a spus, pentru Observatorul de Covasna, directoarea DJST, Gyerő Etelka. 

CSM ține foarte mult la sportivi, la antrenori, pentru că este o muncă imensă. Ne aflăm și la ora actuală între primele Cluburi din România, cu rezultate deosebite, mai ales pe timp de pandemie. Eu vreau să le mulțumesc tuturor sportivilor, tuturor antrenorilor, salariaților, pentru că este o muncă imensă, deosebită, extraordinară. Aceasta este una din zilele în care putem să îi facem bucuroși.(...) E o recunoaștere a muncii sportivilor, antrenorilor”, ne-a spus directorul CSM Sfântu Gheorghe, George Carcadia, care ne-a mai spus și că în prezent aici sunt legitimați peste 150 de sportivi. 

La finalul galei de joi, în sală și-a făcut apariția și Moș Crăciun, care a împărțit, în jurul bradului împodobit, cadouri pentru micii sportivi. 

Lista completă a tuturor sportivilor covăsneni premiați la Gala Sportului Covăsnean 

Primii 10 sportivi ai CSM Sfântu Gheorghe

1. Cristina Vasile Rut – atletism; 

2. Laurențiu Tifrea – arte marțiale;

3. Adrian Lucian Bogluț – arte marțiale; 

4. Radu Nicolae Boieriu – arte marțiale;

5. Vlad Lașcu – arte marțiale; 

6. Daniela Vasile – atletism; 

7. Bajenariu Vasilica – arte marțiale; 

8. Orbán Lóránt – lupte; 

9. Veronica Oltean – judo; 

10. Munteanu Gabriel – judo. 

Primii 10 sportivi ai județului Covasna, premiați de Direcția Județeană de Sport și Tineret: 

1. Incze Kriszta (Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, lupte libere); 

2. Cătălina Axente (Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, lupte libere); 

3. Cristina Vasile Rut (CSM Sfântu Gheorghe, atletism); 

4. Vlad Artene (Show Time Sfântu Gheorghe, ju jitsu); 

5. Laurenţiu Tifrea (CSM Sfântu Gheorghe, ju jitsu); 

6. Adrian Lucian Bogluţ (CSM Sfântu Gheorghe, ju jitsu);  

7. Radu Nicolae Boieriu (CSM Sfântu Gheorghe, ju jitsu); 

8. Szabó Norbert (Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, ciclism); 

9. Sere Barbara (CSŞ Sfântu Gheorghe, lupte libere); 

10. Vlad Laşcu (CSM Sfântu Gheorghe, ju jitsu). 

În cadrul evenimentului de joi au fost premiați și antrenorii. 

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.