SPORT 21 februarie 2015

Simona Halep a câştigat turneul de la Dubai

de Mediafax | 630 vizualizări

Simona Halep, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 1, a câştigat al zecelea trofeu din carieră, al doilea de categorie Premier 5, după ce a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 6-4, 7-6 (4), pe jucătoarea cehă Karolina Pliskova, locul 18 WTA, în finala turneului de la Dubai.

Halep s-a impus după o oră şi 46 de minute şi, în urma acestui succes, românca revine pe locul 3 WTA.

Învingătoarea va primi 900 de puncte WTA şi 456.000 de dolari, iar învinsa 585 de puncte WTA şi 227.860 de dolari.

Pentru jucătoarea română, aceasta a fost a 16-a finală. Ea a mai câştigat nouă turnee, la Shenzhen (WTA), în 2015, Doha (Premier 5), Bucureşti (WTA), ambele în 2014, Nurnberg (WTA), 's-Hertogenbosch (WTA), Budapesta (WTA), New Haven (Premier), Moscova (Premier) şi Sofia (turneul "mic" al campioanelor), toate cele şase în 2013.

Simona Halep a mai disputat şase finale, Madrid (Premier Mandatory), Roland Garros (Grand Slam), WTA Finals - Singapore (Turneul Campioanelor), toate trei în 2014, Bruxelles (Premier), în 2012 şi Fes (WTA), în 2011 şi 2010.

La Dubai, traseul Simonei Halep până în finală a fost următorul:

Turul I - a stat;

Turul II - scor 6-2, 6-0, cu Daniela Hantuchova din Slovacia, locul 47 WTA;

Optimi de finală - scor 6-4, 6-3, cu Ţvetana Pironkova din

the guy your dating seldom callssingles running los angelesrough sex video web sites
Bulgaria, locul 57 WTA;

Sferturi de finală - scor 6-3, 1-6, 7-5, cu Ekaterina Makarova din Rusia, locul 9 WTA şi cap de serie numărul 6;

Semifinale - scor 2-6, 6-1, 6-1, cu Caroline Wozniacki, locul 5 WTA şi cap de serie numărul 3.

Simona Halep va evolua săptămâna viitoare la Doha, pentru a-şi apăra titlul cucerit anul trecut. Ea este a foua favorită după Petra Kvitova din Cehia.

Halep: Sunt fericită, am făcut tot ce am putut pentru a câştiga acest trofeu

Jucătoarea Simona Halep a declarat, sâmbătă, după ce a câştigat turneul de categorie Premier 5 de la Dubai, că a făcut tot ce a putut pentru a se impune în finala acestei competiţii şi este fericită de succesul repurtat.

"Mulţumesc tuturor pentru susţinere. Este foarte greu să exprim ceea ce simt. Ador să fiu aici. Sunt fericită! Mi-am dorit să obţin acest trofeu şi am făcut tot ce am putut pentru a-l câştiga", a spus Halep imediat după finala cu sprtiva cehă Karolina Pliskova.

Ea s-a adresat apoi susţinătorilor săi aflaţi în public: "Vreau să vă mulţumesc şi vă aştept peste tot unde merg la competiţii".

Numeroşii fani români din tribune au reacţionat scandându-i numele.

"Sunt mai emoţionată acum, decât în timpul meciului. A fost o atmosferă fantastică şi mulţumesc încă o dată pentru susţinere. Am jucat foarte bine aici şi anul viitor mă voi întoarce să-mi apăr titlul", a afirmat Halep, la festivitatea de premiere.

Simona Halep, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 1, a câştigat al zecelea trofeu din carieră, al doilea de categorie Premier 5, după ce a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 6-4, 7-6 (4), pe jucătoarea cehă Karolina Pliskova, locul 18 WTA şi cap de serie numărul 17, în finala turneului de la Dubai.

 

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.