SPORT 4 aprilie 2022

Sfântu Gheorghe sprijină sportul: aproape 30 de proiecte primesc finanțare nerambursabilă de la primărie

de Iulia Drăghici - Taraș | 558 vizualizări

Suma totală se ridică la aproape 330.000 de lei 

Programul „Sfântu Gheorghe sprijină sportul” a înregistrat anul acesta 39 de proiecte cu solicitări de finanțare, dintre care 28 au îndeplinit condițiile pentru a primi fonduri nerambursabile. Suma totală care va merge către aceste inițiative este de 325.500 de lei. 

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a aprobat joi, în ședința ordinară a lunii martie, lista finală a proiectelor care urmează să primească de la primărie finanțare nerambursabilă, în programul numit „Sfântu Gheorghe sprijină sportul”, pentru ajutorarea inițiativelor relevante pentru comunitatea locală.  

Astfel, documentele adoptate de autorități arată că din cele 39 de solicitări înregistrate, 11 au fost respinse. Dintre acestea, cinci au fost refuzate din cauză că aveau documentația incompletă, cinci pentru că vizau cheltuieli neeligibile și unul pentru că nu a atins punctajul minim, conform regulamentului concursului de proiecte. 

Dintre cele care primesc anul acesta finanțare, cele mai mari sume vor merge către Asociația Club Sportiv Sepsi OSK Sfântu Gheorghe (70.000 de lei – pentru copii și juniori) și Asociația Clubul Sportiv „Sport-All” (50.000 de lei). Restul primesc fonduri între 2.000 de lei și 23.000 de lei. 

Autoritățile locale au aprobat, prin H.C.L. nr. 7/2022, acordarea unui buget de 400.000 lei pentru proiectele menite să sprijine promovarea sportului. 

Anul trecut, 34 de proiecte sportive ale asociațiilor din Sfântu Gheorghe au fost acceptate pentru a primi finanțare în cadrul concursului lansat de Primărie „Sfântu Gheorghe Sprijină Sportul”. Bugetul stabilit pentru acest program a fost tot de 400.000 de lei. 

Sursa foto: arhivă/Primăria Sfântu Gheorghe

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.