SPORT 9 mai 2023

Sepsi-SIC, vicecampioană națională la Junioare 1

de Marius Raczek | 654 vizualizări

Disputat la Turda, Turneul Final al Campionatului Național de handbal feminin, Junioare 1, a adus echipei Sepsi-SIC medalia de argint și implicit titlul de vicecampioană al ediției 2022-2023, după o luptă până la ultimul fluier al finalei cu CSȘ 2 Baia Mare.

Parcursul echipei pregătite de Carmen Cartaș și Eugen Ciulei a început cu trei victorii în faza grupelor, 34-20 cu Corona Brașov, 31-22 cu CSM București și 28-27 cu reprezentanta gazdelor, CS „Liviu Rebreanu” Turda, ceea ce a sigurat calificarea în semifinale. În penultimul act al competiției, Sepsi-SIC a întâlnit-o pe CSM Bacău, de care a trecut cu rezultatul de 37-20. Finala Campionatului Național a coincis cu finala Cupei României, Sepsi-SIC având-o ca adversară pe CSȘ 2 Baia Mare. Maramureșencele au luat un avantaj considerabil în prima repriză, când au condus cu 17-9, în partea secundă Sepsi-SIC revenind în joc, dar la final au pierdut dramatic cu 26-24.

La finalul competiției, a fost alcătuită echipa ideală a turneului, trei sportive de la Sepsi-SIC fiind nominalizate în acest „dream team” și anume: Ana Cristea (portar), Lavinia Florea (centru) și Ana Maria Grigore (inter dreapta).

Sursa foto: Sepsi-SIC/Facebook

Redăm și comunicatul de presă al echipei: 

Sepsi-SIC, vicecampioană la junioare 1

Sepsi-SIC este vicecampioană națională la junioare 1. Echipa U19 a „alb-verzilor” a disputat, între 3 și 7 mai, meciurile din cadrul turneului final al „Campionatului Național J1 – Sante”, la Turda, unde cele mai bune opt formații din țară au luptat pentru medalii.

Trupa antrenată de Carmen Cartaș și Eugen Ciulei a avut o grupă „de foc”, pe care a câștigat-o cu trei victorii, 34-20 cu Corona Brașov, 28-27 cu Potaissa Turda și 31-22 cu CSM București, iar în semifinale fetele în alb-verde au trecut fără probleme de CSM Bacău, scor 37-20.

În ultimul act al campionatului, soarta trofeului s-a jucat până în ultimul minut, iar la capătul unei partide disputate, demnă de o adevărată finală, CSȘ2 Baia Mare s-a impus cu 26-24.

Tinerele handbaliste de la Sfântu Gheorghe încheie junioratul cu medalii de argint în campionat, după cele de aceeași culoare obținute în prima ediție a Cupei României la nivel juvenil, în urmă cu două săptămâni. De asemenea, au avut parte de un sezon foarte bun și la senioare, formația Centrului Național de Excelență terminând pe locul al doilea Seria B a Diviziei A, al doilea eșalon al țării.

Echipa de junioare 2, aproape și ea de turneul final

Finalul stagiunii 2022-2023 va aduce aceleași emoții și pentru echipa de junioare 2 (U17), care mai are de disputat două partide din cadrul Grupelor Valoare, după care, în cazul unor așteptate rezultate pozitive, ar putea lupta pentru medalii, în cadrul turneului final, în perioada 7-11 iunie.

„Ne dorim din nou handbal la Sfântu Gheorghe!”

„Un an competițional încărcat pentru sportivele noastre, cu jocuri susținute în competițiile naționale de junioare și senioare. Astfel, în Divizia A, au participat sub numele de CNE Sfântu Gheorghe, obținând un meritoriu loc doi în serie, în urma Coronei Brașov, lider cu șanse mari de promovare în Liga Națională. La categoria junioarelor 1, am obținut locul doi în Cupa României Râureni și locul doi la turneul final de la Turda, în cadrul căruia au fost calificate cele mai bune opt echipe din țară, la această categorie. Urmează un alt turneu final, la junioare doi, pentru care avem șanse reale de calificare și sperăm la un loc pe podium. Toate aceste rezultate sunt urmare a muncii în echipă, a seriozității, disciplinei și profesionalismului. Mergem mai departe, avem proiecte frumoase și susținute, ne dorim ca sportivele noastre să crească într-un mediu propice handbalului de performanță. În noul an competițional formăm echipa de senioare ACS Sepsi SIC, înscrisă în Divizia A. Ne dorim din nou handbal la Sfântu Gheorghe, la cel mai înalt nivel, respectiv Liga Națională, cu un nucleu de jucătoare formate în secția noastră de junioare. Avem tot ce ne dorim, infrastructură sportivă și un public cunoscătorși dornic de acest frumos joc numit handbal”, a declarat coordonatorul secției de handbal a Sepsi-SIC, Sorin Iordan Popica.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.