SPORT 15 martie 2015

Sepsi-SIC a câștigat Cupa României la baschet [FOTO]

de Székely Emőke | 744 vizualizări

O Sală a Sporturilor „Szabó Kati” arhiplină, 12 jucătoare și întreg staff-ul Sepsi-SIC s-au bucurat sâmbătă după ce echipa din Sfântu Gheorghe a reușit să câștige Cupa României la baschet feminin, după ce a învins-o în finală pe Universitatea Alba Iulia cu 61-54.

Sărbătoarea baschetului

Sfântu Gheorghe a fost la sfârșitul săptămânii capitala baschetului, așa cum a spus președintele Federației Române de Baschet, Horia Păun. Final Four-ul Cupei României și gala All Star au transformat Sala Sporturilor „Szabó Kati” în punctul 0 al baschetului românesc. Vineri au avut loc cele două semifinale din Cupă, în prima partidă s-a întâlnit CSU Alba Iulia și CSBT Alexandria, fetele din Alba câștigând cu scorul de 73-69 (19-11, 19-22, 24-22, 11-14). A urmat cea de a doua semifinală, în care Sepsi-SIC a jucat contra ICIM Arad. Partida a fost extrem de strânsă, echipele preluând pe rând conducerea pe tabelă, până când la finele celor 40 de minute de joc scorul a fost egal 70. Au urmat minutele de prelungire, în care Sepsi-SIC a prins parcă aripi, în timp ce ICIM nu a marcat niciun coș, și astfel fetele conduse de Zoran Mikes s-au calificat în finală, scor 80-70 (14-22, 21-9, 19-21, 16-18, 10-0).

„Fetele au jucat eroic”

Semifinala cu Arad a fost o partidă extrem de echilibrată, iar lipsa Florinei Pașcalău din echipă s-a simțit. Stefanie Murphy a fost însă de neoprit (29 de puncte şi 25 de recuperări), iar după meci antrenorul Jose Araujo a spus, în glumă, că „o urăște pe Murphy”.

Antrenorul Sepsi-SIC, Zoran Mikes, a declarat după semifinală că fetele de la SIC au jucat eroic. „Aveam o presimțire că fetele vor juca eroic, și așa s-a și întâmplat. Ne-am pregătit două săptămâni pentru acest Final Four, și nu știam cum vor reacționa fetele, era posibil să ne fi ieșit din ritm. Am jucat așa cum ne-am dorit, am controlat jocul, iar publicul ne-a ajutat mult în prelungiri” – a declarat Zoran Mikes.

Eroina meciului cu Arad, Stefanie Murphy, a declarat că deși a lipsit o componentă de bază, Florina Pașcalău, au jucat ca o echipă. „De fiecare dată când vine Arad, știm că ne așteaptă un meci greu. Am reușit să ne mobilizăm și am câștigat partida jucând ca o adevărată echipă” – a declarat Stefanie Murphy.

În marea finală s-au întâlnit așadar Universitatea Alba Iulia și Sepsi-SIC. Cele două formații și-au dorit mult trofeul pus în joc, Sepsi era pe teren propriu, cu un obiectiv bine stabilit, și anume „mai sus de locul 2”, în timp ce Alba Iulia venea după finala CEWL pierdută în urmă cu câteva zile și își dorea trofeul Cupei României. Meciul a fost extrem de echilibrat, fapt oglindit și pe tabela de scor timp de 39 de minute, iar finalul a aparținut echipei care s-a dovedit a fi ceva mai pragmatica la ultimele faze, când Murphy, Harrison și Părău au reușit pe rând sa marcheze, și astfel Sepsi-SIC și-a adjudecat Cupa, iar tribunele au explodat, fanii bucurându-se îndelung de succes împreună cu echipa. Scorul finalei a fost Alba Iulia – Sepsi-SIC 54-61 (13-13, 15-16, 13-13, 13-19), iar în finala mică Alexandria a fost învinsă de ICIM Arad, scor 56-82.

După finală antrenorul de la Alba Iulia, Miroslav Popov, le-a felicitat pe jucătoarele și antrenorul din Sfântu Gheorghe, și a spus că echipa lui a avut câteva greșeli care au costat practic meciul. Pe de altă parte, Zoran Mikes, fericitul câștigător, a declarat că succesul se datorează și celor care nu se văd în lumina reflectoarelor, însă munca lor este titanică. „Succesul nu este doar al nostru ca echipă, ci al staff-ului meu, al conducerii Sepsi-SIC care a dat dovadă de un management foarte bun anul acesta, precum și al fanilor fără de care nu am fi reușit. Ne-au fost alături pe tot parcursul sezonului și ne-au împins de la spate” – spune Zoran Mikes. Acesta a adăugat că sărbătoarea câștigării trofeului nu va ține mult pentru că săptămâna aceasta urmează partidele din play-off, așadar echipa trebuie să se pregătească pentru aceste meciuri.

Fair play arătat de spectatori

Antrenorii celor 4 formații calificate în Final Four au spus în unanimitate că publicul covăsnean s-a comportat exemplar, în spiritul fairplay-ului. După terminarea finalei, de exemplu, fanii Sepsi-SIC au stat în fața Sălii Sporturilor pentru a-și aștepta favoritele, însă atunci când echipa din Alba Iulia a ieșit din vestiare, aceștia s-au oprit din cântat și le-au aplaudat îndelung pe jucătoarele și antrenorul din Alba. Iubitorii baschetului au avut prilej de sărbătoare și duminică seara, atunci când a avut loc All Star Game-ul feminin, cu detalii despre această gală vom reveni însă în ziarul de marți.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.