SPORT 7 septembrie 2023

Sepsi OSK și-a aflat adversarele din faza grupelor Cupei României

de Marius Raczek | 1004 vizualizări

În urma tragerii la sorți efectuate miercuri, Sepsi OSK și-a aflat adversarele din faza grupelor Cupei României, o competiție în care este deținătoarea trofeului ultimelor două ediții.

Acesta va fi al doilea sezon în care Cupa României va avea și o fază a grupelor. Vor fi prezente 24 de echipe, opt cele mai bine clasate în sezonul trecut al Superligii, și încă 16 echipe care s-au impus în faza de Play-Off. Cum Sepsi OSK a terminat pe poziția a șasea sezonul trecut în Superliga, a făcut parte din prima urnă valorică. În urma tragerii la sorți au fost stabilite patru grupe a câte șase echipe, după următorul criteriu: două echipe din urna valorică 1, două echipe din urna valorică 2 și două echipe din urna valorică 3.

Sepsi OSK a fost repartizată în Grupa A, alături de Petrolul Ploiești, Chindia Târgoviște, FC Hermannstadt, Corvinul Hunedoara și Progresul Pecica. Potrivit regulamentului competiției, toate echipele vor juca un meci cu o câte o echipă provenită din fiecare urnă valorică. De asemenea, partidele se vor disputa pe terenul echipei mai slab clasate în sezonul anterior. Astfel, Sepsi OSK le va întâlni, în ordine, pe FC Hermannstadt, Corvinul Hunedoara și Petrolul Ploiești, toate partidele urmând a le disputa în deplasare.

Din faza grupelor, pentru sferturile de finală, se califică primele două clasate. În cazul în care Sepsi OSK se califică mai departe, posibilele adversare se vor alege dintre echipele care compun Grupa B, și anume: Rapid București, CFR Cluj, U Cluj, FC Botoșani, CSA Steaua București și CSM Alexandria.

Tabloul celorlalte două grupe arată astfel:

Grupa C: FCU Craiova, FCSB, Oțelul Galați, Dinamo București, SCM Zalău, FC Bihor Oradea

Grupa D: Farul Constanța, Universitatea Craiova, UTA Arad, FC Voluntari, Gloria Buzău, CS Tunari.

Sursa foto: Sepsi OSK/Facebook

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.