SPORT 24 august 2023

Sepsi OSK luptă pentru un loc pe tabloul principal al Conference League

de Marius Raczek | 812 vizualizări

Astăzi, cu începere de la ora 20:00, Sepsi OSK o va întâlni în prima manșă a Play-Off-ului Conference League pe FK Bodo/Glimt, la Sfântu Gheorghe, miza fiind calificarea pe tabloul principal al competiției.

Sepsi OSK a ajuns pentru prima dată în această fază a Conference League, reușind ca în fiecare sezon european să facă tot câte un pas înainte. Dacă de ȚSKA Sofia a trecut mai ușor decât, probabil, ne așteptam, FC Aktobe s-a dovedit un adversar mai dificil. Totuși, marele merit al elevilor lui Liviu Ciobotariu este că după remiza de la Sfântu Gheorghe, calificarea a fost obținută în deplasare. Acum va veni un nou adversar greu, mai ales că ritmul partidelor a fost susținut, iar Sepsi OSK trebuie să facă față acestei situații. Că se dorește calificarea ne-a demonstrat-o și ultima partidă, cea cu FC Hermannstadt, în campionat, nu prin scor, ci prin faptul că unii jucători au fost odihniți pentru ca la ora meciului cu FK Bodo/Glimt alb-roșii să se prezinte cu cea mai bună garnitură.

Campioană a Norvegiei în 2020 și 2021, FK Bodo/Glimt a intrat în centrul atenției în ultimii ani, căci în 2017 echipa se afla în liga secundă, iar anterior nu se dovedise una dintre forțele țării din nordul Europei. Campionatul norvegian este în plină desfășurare, disputându-se după sistemul primăvară-toamnă. FK Bodo/Glimt ocupă în prezent prima poziție, dar în ultimele trei etape a fost învinsă de două ori, de Viking Stavanger și Tromso, echipele aflate pe locul doi, respectiv trei în clasament. În schimb, traseul de până acum în Conference League, nu a dat nicio emoție trupei pregătite de Kjetil Knutsen, 3-0 și 4-2 cu Bohemians 1905 (Cehia) și o dublă victorie cu 3-0 în fața armenilor de la Pyunik Erevan.

Manșa retur se va desfășura pe Aspmyra Stadion din Bodo, în data de 31 august 2023.

Sursa foto: Sepsi OSK/Facebook

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.