SPORT 21 iulie 2022

Sepsi OSK, la prima victorie în Conference League!

de Iulia Drăghici - Taraș | 539 vizualizări

În prima partidă din cel de-al doilea tur preliminar al Conference League, Sepsi OSK a dispus, cu rezultatul de 3-1, de Olimpija Ljubljana și a luat o importantă opțiune în vederea calificării în următoarea fază a competiției.

Începutul de partidă nu a fost favorabil pentru Sepsi OSK, și încă din minutul 4 slovenii au profitat de o greșeală în defensivă a lui Bălașa, iar Seslar a marcat cu capul. În minutele care au urmat, Olimpija Ljubljana s-a arătat ca o echipă sigură pe ea, cu posesie prelungită, dar fără a amenința poarta lui Niczuly. Cu trecerea timpului alb-roșii au preluat inițiativa și Bălașa a irosit două situații bune de a marca, în timp ce lovitura de cap a lui Rondon a lovit bara transversală. Chiar înainte de pauză insistența covăsnenilor a dat roade și Sepsi OSK a egalat prin Ștefănescu. A fost un penalty pe care Vidovsek l-a parat, atent însă, pe fază, Ștefănescu a trimis în poartă balonul respins în față de portarul oaspeților.

În partea secundă Sepsi OSK a intrat ceva mai decisă și Golofca a avut două ocazii, dar Vidovsek a intervenit și a menținut egalitatea. Pe fondul unui joc mai consistent și al menținerii posesiei balonului elevii lui Bergodi și-au ținut adversarul în propria jumătate de teren, dar singura situație mai clară a fost centrarea lui Ștefănescu la care Păun nu a ajuns. În minutul 65 Tudorie, abia intrat pe teren, a scos un penalty, pe care însă tot el l-a ratat.

Momentul psihologic nu i-a afectat pe covăsneni, Damașcan și Dumitrescu dând în continuare emoții lui Vidovsek. Mai mult, după un corner, avea să vină și mult așteptatul gol, cu balonul prelungit de Dumitrescu, și împins în poartă de Păun cu capul. În prelungiri Sepsi OSK a reușit să se desprindă, din centrarea lui Matei, Karamatic a deviat în propria poartă.

Sepsi OSK s-a impus cu rezultatul de 3-1 și astfel a obținut prima victorie din istoria clubului în competițiile europene, un rezultat care dă speranțe pentru o calificarea în următorul tur preliminar al Conference League.

Conference League-Tur 2 preliminar

Sepsi OSK-Olimpija Ljubljana 3-1 (1-1)

Arbitru: Donald Robertson, Asistenți: Douglas Potter, Daniel McFarlane(toți Scoția)

Au marcat: Ștefănescu(45’+4), Păun(84’), Karamatic(90’+3 autogol)- Seslar(4’)

Cartonașe galbene:Bălașa(80’)-Kvesic(40’), Sualehe(45’+2), Pilj(53’), Vidovsek(85’)

Cartonaș roșu: Seslar(66’)

Sepsi: Niczuly - Dimitrov, Bălașa, Mitrea, Ispas(Dumitrescu 65’) -Păun, Aganovic(Rodriguez 77’) – Golofca(Damașcan 65’), I.Gheorghe(Matei 58’), Ștefănescu- Rondon(Tudorie 65’) . Antrenor:Cristiano Bergodi

Olimpija Ljubljana: Vidovsek - Lasickas, Estrada(Crnomarkovic 61’), Karamatic, David Sualehe - Seslar, Pilj, Elsnik(Doffo 46’) – Kvesic(Aldair 73’), Prtajin(Nukic  61’), Pedro(Ziljic 61’). Antrenor: Albert Riera.

Marius Raczek 

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.