SPORT 27 iulie 2023

Sepsi OSK începe aventura europeană la Sofia

de Marius Raczek | 441 vizualizări

Astăzi, cu începere de la ora 20:00, Sepsi OSK va disputa prima partidă din cel de-al doilea tur preliminar al Conference League, în deplasare cu ȚSKA Sofia.

După câștigarea Supercupei României și după cele două partide din noul sezon al Superligii, Sepsi OSK pornește în a treia competiție, Conference League. Moralul echipei este bun, în cele trei partide amintite, elevii lui Liviu Ciobotariu nu au cunoscut înfrângerea, o victorie cu Farul Constanța, campioana en-titre, o alta cu FCU Craiova 1948, dar și o remiză, în deplasare, la Rapid București. Recent, alb-roșii l-au pierdut pe Tamas Mark, transferat la Neftchi Baku, și pe Jonathan Rodriguez, dar cu siguranță tehncianul lui Sepsi OSK va găsi formula ideală, în tentativa unui rezultat la Sofia care să dea speranțe pentru retur.

ȚSKA Sofia este echipa care sezonul trecut a terminat pe poziția secundă în campionatul din Bulgaria. Ultimul trofeu important l-a câștigat în sezonul 2020-2021, Cupa Bulgariei. În competițiile europene, ȚSKA Sofia a avut cele mai notabile rezultate în 1967 și 1982 când s-a calificat în semifinalele Cupei Campionilor Europeni. Dar probabil, istoria va reține acea finală de Cupa Bulgariei din 1985, ȚSKA Sofia - Levski Sofia, care a dus la desființarea ambelor echipe pentru incidentele provocate de jucătorii celor două echipe, și excluderea pe viață din activitatea sportivă a viitorului Balon de Aur, Hristo Stoichkov. Desigur odată cu schimbarea regimului, sancțiunile au fost ridicate. Astăzi, ȚSKA Sofia este o echipă cosmopolită, în lot figurând jucători din Brazilia, Olanda, Norvegia, Franța, Columbia, Ecuador sau Ghana.

Manșa retur a celui de-al doilea tur preliminar din Conference League va avea loc pe 3 august, la Sfântu Gheorghe.

Sursa foto: Sepsi OSK/Facebook

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.