SPORT 7 iulie 2023

Sepsi OSK deschide noul sezon cu o luptă pentru un nou trofeu

de Marius Raczek | 972 vizualizări

Pauza competițională se încheie sâmbătă, o dată cu disputarea finalei Supercupei României, care va avea loc la Ploiești și le va avea ca protagoniste pe Sepsi OSK, câștigătoarea Cupei României, respectiv Farul Constanța, campioana en-titre.

După un sezon reușit, calificarea în Play-Off-ul Superligii și câștigarea, a doua oară consecutiv, a Cupei României, Sepsi OSK are posibilitea să deschidă sezonul 2023-2024 cu o partidă pentru un nou trofeu. Principala modificare o reprezintă schimbarea băncii tehnice, Liviu Ciobatariu având de ținut ștacheta ridică de către Cristiano Bergodi, omul care a adus primele trei trofee în vitrina clubului. Și lotul de jucători a suferit modificări, au plecat: Dimitrov, Achahbar, Papa, Tudorie, Began, dar s-a întors Damașcan, au venit Debeljuh, Kallaku, Oroian, Oteliță, Moldovan, Alimi, care cu siguranță vor încerca să demonstreze că locul lor este la Sepsi OSK. 

Despre ultimele partide, desigur de verificare, Sepsi OSK a câștigat o dată, a pierdut de două ori, rezultatele nefiind definitorii în această situație. Important este ca de la primul fluier al noului sezon să vedem o echipă capabilă să lupte, mai ales că, incluzând și această finală a Supercupei, elevii lui Liviu Ciobotariu sunt implicați pe patru „fronturi”.

În ceea ce o privește pe Farul Constanța, Gică Hagi a reușit, ca la finalul ediției precedente a Superligii, să aducă primul trofeu major din istoria clubului. Aceasta având în vedere că anterior, tot Gică Hagi câștiga titlul național, dar atunci cu Viitorul Constanța. Desigur, cu un asemenea antrenor pe bancă, Farul va dori să continue seria succeselor, chiar dacă, în partidele de verificare, constănțenii au pierdut pe linie: 1-2 cu Pogon Szczecin, 0-5 cu Banik Ostrava și 0-3 cu Warta Poznan, marcând practic un singur gol.

Finala Supercupei României va avea loc sâmbătă, 8 iulie, cu începere de la ora 20:00, pe Stadionul Ilie Oană din Ploiești.

Sursa foto: Sepsi OSK/Facebook

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.