SPORT 10 martie 2015

Secția de Atletism a CSM se întărește

de Székely Emőke | 935 vizualizări

Adelina Tanasie atletism CSM SFantu Gheorghe martie 2015 - 2

Adelina Tănăsie a fost transferată de la Craiova la Sfântu Gheorghe

CSM Sfântu Gheorghe a mai făcut o achiziție după ce în urmă cu câteva luni a transferat-o pe Claudia Bobocea, care între timp a devenit campioană națională sub culorile CSM. Și de această dată este vorba de o campioană, Elena Adelina Tănăsie, care are deja în palmares mai multe titluri naționale la proba de 800 de metri.

Sportiva a fost transferată de la CSM Craiova, contractul fiind semnat pe o perioadă de 2 ani, până după Jocurile Olimpice de la Rio, însă dacă această colaborare va fi fructuoasă, contractul va fi prelungit. Atleta are 22 de ani, practică atletismul de 12 ani, iar specialitatea ei este proba de 800 de metri, însă nu ezită să ia startul și în proba de 1.500.

„Am ales Sfântu Gheorghe pentru că este un club cu renume, sprijină sportivii de performanță, și aici am primit cele mai bune condiții din țară. Proba mea principală este cea de 800 de metri, dar merg și în alte probe, cum ar fi cea de 1.500. Pentru Campionatele Europene, Mondiale, dar și pentru Jocurile Olimpice mă pregătesc pentru proba de 800 de metri” – ne-a declarat Adelina Tănăsie.

În palmaresul de până acum se numără multe titluri de campioană națională, anul trecut a obținut locul 7 la Campionatele Mondiale, a fost semifinalistă la Campionatele Europene de Tineret, și a luat argintul la Campionatele Internaționale ale României în 2013.

„Pentru anul acesta obiectivul meu este calificarea la Campionatele Europene de la Tallin, îmi doresc o medalia la Campionatele Internaționale ale României, dacă va fi aur, cu atât mai bine. De asemenea îmi doresc să obțin titlul de campioană națională la tineret, iar la seniori o clasare cât mai bună” – spune Adelina.

Sportiva a adăugat că visul ei cel mai mare este calificarea la Jocurile Olimpice, unde și-ar dori să urce pe podium. Spune că acesta este visul oricărui sportiv, iar pentru ea obiectivul este de fapt prezența la Olimpiada din 2020. „Acesta este visul oricărui sportiv, și pentru asta facem sacrificii. Viața de sportiv de performanță înseamnă multă muncă, înseamnă să renunți la distracție, de multe ori ești departe de familie pentru că pentru tine cel mai important este cantonamentul și antrenamentul. Desigur că atât eu, cât și alți sportivi facem acest lucru pentru că ne dorim să ajungem la Jocurile Olimpice. Viața e cam limitată pentru un sportiv. Doar antrenamente și concursuri” – spune sportiva, adăugând că respectă toți sportivii care au obținut rezultate prin multă muncă, și că nu are un idol în atletism.

Adelina a fost crescută de profesorul Mircea Alexandrescu. Acesta este angajat al Liceului Sportiv Craiova, însă va rămâne în continuare antrenorul Adelinei, pe baza unei colaborări cu CSM. Spune despre sportiva lui că este puternică și reușește să găsească resurse în cele mai grele momente. „Talentul Adelinei se manifestă mai ales pe finalul cursei, la alți sportivi nu am văzut acea prospețime la finalul cursei, pe care ea o are. Dacă obosești, se întâmplă să nu îți mai meargă picioarele, însă acest lucru nu se întâmplă la ea” – ne-a declarat antrenorul. Acesta a adăugat că este mulțumit de condițiile din Sfântu Gheorghe, unde baza sportivă este bine pusă la punct.

Directorul CSM Sfântu Gheorghe, George Carcadia, este de părere că secția de atletism arată bine şi va arăta din ce în ce mai bine, întrucât clubul nu se va opri aici în ceea ce privește legitimarea noilor sportivi. Carcadia este de părere că secția de atletism va trebui să fie la fel de puternică precum cea de Lupte.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.