SPORT 7 septembrie 2017

Șanse la titlu pentru pilotul Szabó Csongor

de Iulia Drăghici - Taraș | 799 vizualizări

Lupta decisivă se dă în acest sfârșit de săptămână, la Raliul Iașiului

Pilotul de raliu din Sfântu Gheorghe, Szabó Csongor, mai are încă șanse să câștige titlul clasei 9 în cadrul Campionatului Național de Raliuri „Dunlop”. Ultimele două etape ale sezonului, Raliul Iașiului și cel al Sibiului, vor fi cele decisive.

„Cu un clasament foarte strâns, cu două etape înainte de finalul sezonului 2017, lupta în cadrul clasei 9 va fi strânsă la Raliul Iașului, etapa care se desfășoară în 8–9 septembrie pe probele speciale de macadam din județul Iași. Raliul programează un număr de 9 probe speciale, cu un total de 117 kilometri cronometrați pe drumurile rapide de macadam din județul Iași. Prima specială debutează vineri, la ora 10:08, în timp ce ziua secundă de concurs se desfășoară începând cu ora 9:00, când primul echipaj va părăsi parcul închis de noapte”, arată un comunicat de presă.

Aceeași sursă mai notează: „Aflat în luptă directă cu încă 3 echipaje pentru titlul clasei 9, echipajul Szabó Csongor / Rareș Fetean trebuie să dea totul pe probele speciale ale Raliului Iașului. Lupta pe probe va fi spectaculoasă pentru că fiecare secundă va conta: punctele acumulate la raliul din Moldova vor stabili cine are prima șansă în etapa finală, de la Sibiu. Cum raliul de la Iași este unul din preferatele lui Csongor, echipajul pornește cu încredere spre capitala Moldovei”.

 „După o pauză de aproximativ o lună și jumătate, revenim pe probele speciale. Ne dezmorțim, ne intrăm în mână la recunoașteri și apoi plecăm hotărâți pe probe. E important să avem un rezultat excelent. (...) Raliul de la Iași este unul care-mi place, unde mă simt bine. Probele speciale sunt frumoase, de viteză, le cunosc și îmi doresc să obțin maximul. Nu mai dorim să stăm la tatonare, ci vom încerca să avem un ritm bun de la început. În acest sezon, am avut momente în care am ridicat ritmul abia spre finalul raliului, când deja era prea târziu pentru a obține victoria”, spune Szabó Csongor.

Etapa de la Iași este cu atât mai importantă pentru echipajul pilotului covăsnean cu cât întregul sezon de până acum a fost plin de peripeții, printre care și probleme tehnice, dar și de rezultate bune.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.