SPORT 13 iulie 2022

Salvatorul 40%

de Marius Raczek | 803 vizualizări

De curând, ministrul Sportului, Novak Eduard, a emis ”Ordinul privind aprobarea instrucțiunilor de stabilire a participării sportivilor de performanță români, la nivel de seniori și tineret, într-o pondere de minim 40% din totalul de sportivi participanți la competițiile sportive naționale oficiale, la sporturile de echipă”, care a stârnit multe discuții.

Lumea fotbalului a rămas consternată la aflarea acestui Ordin care vine chiar la debutul noului sezon. În mare parte, echipele și-au conturat deja lotul de jucători, cu contracte semnate, ceea ce le va pune în dificultate. Novak Eduard, însă, se ține tare pe poziție, pledând pentru binele echipei naționale, care nu mai reușește să obțină rezultate. Și aceasta pe fondul luării de poziție a cluburilor, în special campioana en-titre CFR Cluj, dar și a presei.

Nu doar fotbalul se va confrunta cu această nouă stare de fapt. Vizate sunt și handbalul și baschetul, două sporturi de echipă în care, așa cum spunea ministrul, 90% dintre sportivii ajunși la vârsta de 18 ani abandonează, pe motivul că la cluburile de seniori prioritari sunt sportivii străini.

Inițiativa, la o primă vedere, pare bună, în contextul rezultatelor, mai mult negative, ale echipelor naționale în diferite sporturi de echipă. Întrebarea care se pune este, însă, următoarea: Cantitatea va reuși să învingă în detrimentul calității? Iar această întrebare este firească, mai ales dacă ne gândim la problemele cu care se confruntă sportul juvenil, cel care ar trebui să alimenteze acest 40% al domnului ministru.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.