SPORT 8 decembrie 2022

S-au stabilit sferturile de finală la Campionatul Mondial

de Marius Raczek | 576 vizualizări

Dacă primele patru partide din faza optimilor nu au adus surprize, în celelalte patru, care au completat tabloul acestei părți a competiției, Maroc a fost marea revelație, eliminând-o pe Spania.

Vicecampioana mondială în exercițiu, Croația, a trecut cu emoții de Japonia, pentru a-și continua parcursul la Campionatul Mondial din Qatar. Dacă în anterioarele partide Japonia a revenit, fiind condusă, de această dată niponii au deschis scorul prin Maeda. În repriza secundă, Perisic a egalat, iar rezultatul s-a menținut până la finalul prelungirilor. Astfel, s-a trecut la departajarea prin loviturile de la 11 metri. Eroul Croației a fost portarul Livakovic, care a parat trei dintre loviturile de la punctul cu var, calificându-și echipa în sferturile de finală.

Brazilia a făcut spectacol în partida cu Coreea de Sud, un 4-1 poate prea strâns pentru modul în care a curs jocul. Calificarea era decisă încă din minutul 36, când tabela de marcaj indica, deja, rezultatul de 4-0, prin reușitele semnate de Vinicius Jr., Neymar (din penalty), Richarlison și Paqueta. Spre lauda lor, sud-coreenii nu au abandonat, și au marcat golul de onoare în partea secundă prin Paik.

În același stil s-a calificat și Portugalia, chiar dacă a început partida contra Elveției cu Cristiano Ronaldo doar pe banca de rezerve. Până la pauză au marcat Ramos și Pepe, în partea secundă spectacolul fiind continuat de Ramos, cu o dublă prin care a realizat hat-trick-ul, Guerreiro și Leao. La acestea, statistica jocului a fost completată de Akanji, autorul golului elvețian, Portugalia impunându-se cu rezultatul de 6-1.

Marea lovitură a dat-o Marocul, echipă care a eliminat Spania, fosta campioană mondială din 2010. Scorul, după timpul regulamentar, respectiv cele două reprize de prelungiri, a fost 0-0. S-a trecut la departajarea prin loviturile de la 11 metri, criteriu la care s-a evidențiat, din nou, un portar, și anume Bono. Portarul marocanilor a parat toate cele trei lovituri executate de spaniolii Sarabia, Soler și Busquets. Maroc se califică în premieră în sferturile de finală, fiind a patra națiune de pe continentul african care reușește această performanță, după Camerun (1990), Senegal (2002) și Ghana (2010).

Programul sferturilor de finală este următorul:

9 decembrie, ora 17:00, Croația-Brazilia

9 decembrie, ora 21:00, Țările de Jos-Argentina

10 decembrie, ora 17:00, Maroc-Portugalia

10 decembrie, ora 21:00, Anglia-Franța.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.