SPORT 16 iulie 2023

Remiză albă în prima partidă din noul sezon

de Marius Raczek | 686 vizualizări

Sepsi OSK a debutat în ediția 2023-2024 a Superligii în deplasare, la Rapid București, unde a obținut o remiză albă, scor 0-0, în condițiile în care a avut un gol anulat prin decizia VAR.

Așa cum era de așteptat, în fața unui stadion plin, Sepsi OSK a început curajos jocul, și chiar putea deschide scorul încă din minutul 10. Săpunaru a trimis neglijent un balon către propriul portar, dar Moldovan a salvat miraculos din fața lui Safranko. Următoarea ocazie a aparținut tot elevilor lui Liviu Ciobotariu, Gheorghe însă a trimis cu capul pe lângă poartă centrarea venită de la Matei. Finalul de primă repriză avea să aparțină gazdelor. Tamás a scos de pe linia porții șutul lui Cîrjan, apoi Niczuly a avut o intervenție spectaculoasă la o lovitură de cap a aceluiași Cîrjan, respectiv la balonul expediat de Papeau.

După reluare, tot Rapid a părut ceva mai decisă, dar cea mai controversată fază a partidei a venit în minutul 65, când Ștefănescu a reușit să marcheze, dar centralul, după consultarea sistemului VAR, a decis anularea reușitei. În fapt, Ștefănescu a pătruns în careu, l-a driblat pe Braun, a șutat la colțul lung, pe traiectoria balonului, în spatele fundașilor, aflându-se Safranko, socotit a fi în offside. Până la final situații clare de gol nu au mai fost, poate doar șutul lui Damașcan, reținut cu siguranță de Moldovan.

Sepsi OSK a plecat, în cele din urmă, cu un punct din Giulești, iar etapa următoare, pe 21 iulie, de la ora 18:30, va primi vizita echipei FCU Craiova 1948.

Superliga, Etapa 1

Rapid București - Sepsi OSK 0-0

Arbitru: Sebastian Colțescu, Asistenți: Daniel Mitruți, Mihai Marica

Cartonașe galbene: Cristea (9’), Borja (90’+5)-Bălașa (2’), Oteliță (31’), Păun (64’), Ștefănescu (67’), Rodriguez (67’), Niczuly (67’)

Rapid: H. Moldovan – Onea, Săpunaru, I. Cristea, Braun – Oaidă (Kait 62’), Al. Albu (Borja 78’), Papeau (Ioniță II 69’) – Cîrjan (Pănoiu 69’), Dugandzic, Bamgboye. Antrenor: Cristiano Bergodi

Sepsi OSK: Niczuly – Oteliță (Oroian 85’), Bălașa, M. Tamás, D. Ciobotariu – J. Rodriguez, N. Păun, C. Matei (Alimi 80’) – M. Ștefănescu (Dumitrescu 85’), Safranko (Rondon 80’), I. Gheorghe (Damașcan 60’). Antrenor: Liviu Ciobotariu.

Sursa foto: Sepsi OSK/Facebook

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.