SPORT 5 octombrie 2017

Raliul Sibiului, o nouă experiență pentru Szabó Csongor

de Covasna Media | 936 vizualizări

Cu șase etape desfășurate până în prezent în Campionatul Național de Raliuri „Dunlop”, sezonul 2017 își va încheia parcursul în weekendul următor, în perioada 6-7 octombrie, la Sibiu. Raliul Sibiului, la a treia ediție pe asfalt, are loc, începând cu acest an, pe o serie de noi probe speciale, care vor reprezenta o provocare pentru toate echipajele aflate la start. Cu un număr mare de participanți, peste 70 în prezent, ultimul raliul al sezonului va fi parte și a Campionatului Național Rally2 și a celui de Vehicule Istorice.

Cu 116 kilometri cronometrați grupați într-un număr de 14 probe speciale, Raliul Sibiului presupune parcurgerea atât a unor probe speciale clasice, dar și a unora complet noi pentru echipaje. Cu startul festiv programat joi seara, începând cu ora 20:30, în Piața Mare din Sibiu, raliul debutează cu un eveniment îndrăgit de către spectatori, care sunt așteptați să vadă de aproape toate mașinile de concurs și să aplaude echipajele pe podiumul prezentării oficiale. Testele oficiale vor avea loc vineri dimineață, între orele 8:00 și 12:00, pe drumul ce leagă Gura Răului de Păltiniș (cunoscut drept „Călugăru”), acolo unde echipajele vor efectua ultimele setări ale mașinilor de concurs și piloții vor putea avea în dreapta lor copiloți, în postura de invitați.

Debutul în raliu cu noua mașină

Pentru Szabó Csongor și Rareș Fetean, Raliul Sibiului va fi primul cu noua mașină, un Ford Fiesta R2 de clasă 7. După două participări la etape de Viteză în Coastă, acolo unde s-a acomodat cu noul model, Csongor va continua progresul și pe probele de asfalt din județul Sibiu.

„Momentul debutului în raliuri cu noua mașină e tot mai aproape. După două participări la etapele din Campionatul Național de Viteză în Coastă 2, acolo unde am înțeles ce trebuie să schimb în stilul meu de pilotaj pentru a fi rapid cu noua mașină, la Sibiu voi continua să cresc ritmul și să progresez”, a spus Szabó Csongor înaintea Raliului Sibiului.

Prima zi de concurs debutează la ora 15:00, atunci când echipajele vor părăsi parcul de service din Piața Mare către prima specială, „Nucet”, în lungime de 9 kilometri. Complet nouă pentru toate echipajele, specială va fi prima provocare a raliului, ca mai apoi urcarea pe „Curmătură” să aibă loc în fața fanilor sibieni, care, an de an, se strâng în număr mare pe drumul spre stațiunea montană. Cireașa de pe tort de vineri va fi speciala „Păltiniș”, care va fi parcursă între Păltiniș și Rășinari, la lumina farurilor suplimentare, după apusul soarelui. Întunericul, luminile mașinilor, sunetul motoarelor și mirosul de frâne încinse vor face deliciul fanilor.

„Abia aștept să fim la Sibiu și să fim iar alături de fanii de acolo. Raliul o să fie unul interesant, cu un traseu care reprezintă o provocare pentru noi. Nu o să avem presiunea niciunui rezultat și vom merge de plăcere, pentru noi și pentru fanii de pe margine. Dorim să acumulăm experiență, să progresăm cu noua mașină în condiții variate și să înțelegem comportamentul și limitele mașinii mai bine”, a completat Szabó.

Ziua secundă a raliului însumează puțin peste 86 de kilometri cronometrați și un număr de 11 probe speciale: câte două treceri pe 5 speciale scurte, dar rapide, ca mai apoi spectacolul automobilistic de la Sibiu să se încheie cu superspecială în centrul orașului. Sâmbătă seara, începând cu ora 18:00, echipajele vor evolua cu viteză maximă în punctul 0 al orașului, în zona Piața Unirii - Hotel Continental - Piața Teatrului.

„Raliul Sibiului o să fie unul excelent pentru spectatori, cu o superspecială în punctul zero al orașului, cu vizibilitate excelentă pentru fani, dar și prin amplasarea parcului de service în Piața Mare. De asemenea, prin faptul că vineri se desfășoară o probă specială de noapte la doar 15-20 de kilometri de oraș, ne așteptăm să avem parte de susținerea fanilor de pe margine”, a spus Rareș înaintea startului în Raliul Sibiului.

Ultima etapă a sezonului competițional 2017 va fi una interesantă atât pentru spectatori, cât și pentru echipajul Szabó/Fetean. Csongor și Rareș au ca obiectiv atingerea unui nivel competițional înalt, astfel încât, începând cu sezonul 2018, să se lupte pentru titlul clasei 7 și podiumul clasamentului mașinilor cu 2 Roți Motrice.

„Obiectivul nostru pe final de sezon s-a schimbat, pentru noi fiind important acum să continuăm testele cu mașina. Raliul Sibiului o să fie adevăratul test, care ne va arăta unde ne aflăm în acest moment și ce mai avem de lucrat până în 2018, atunci când vom lua startul cu Ford-ul Fiesta R2 întreg sezonul. O să fie o perioadă de tranzit, în care vom fi nevoiți să ne asigurăm bugetul pentru sezonul următor” a încheiat Csongor.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.