SPORT 18 octombrie 2015

Programul de arte marțiale pentru copii a fost un succes

de Sever Ioan Miu | 572 vizualizări

Desfășurat între 16 și 18 octombrie la Sfântu Gheorghe, proiectul „Educația Marțială – drumul spre cunoaştere” din programul Pierre de Coubertin a fost o reușită. Copiii de până în 12 ani veniți la eveniment au demonstrat calități deosebite, fiind îndrumaţi spre cluburile cele mai apropiate de domiciliul lor pentru continuarea pregătirii sportive spre înalta performanță.

Copiii au venit din Sfântu Gheorghe, dar și din Târgu Secuiesc și județul Cluj, micuții veniți din alte localități fiind cazați în oraș. Antrenorii din Sala Sporturilor „Szabó Kati” au evidențiat atât calitățile micuților, cât și unele neajunsuri ale educației sportive din unele grădinițe și școlile din județ. Din cauza mentalității unora dintre profesori, copiii nu fac destulă mișcare, iar unii preșcolari nu știu nici să se dea peste cap, după cum ne-a demonstrat unul dintre antrenori.

„Sportul este o activitate naţională care are datoria de a promova formarea unei naţiuni sănătoase. În unele ţări dezvoltate, interesul pentru sport a redus semnificativ costurile de îngrijire a sănătăţii”, se arată în comunicatul trimis de organizatori.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.