SPORT 3 iunie 2019

Pregătiri pentru cel mai mare cros din istoria Întorsurii Buzăului

de Iulia Drăghici - Taraș | 1375 vizualizări

Evenimentul marchează Ziua Olimpică

Orașul Întorsura Buzăului se pregătește să găzduiască cel mai mare cros organizat până acum în zona Buzaielor. Evenimentul va avea loc miercuri, 5 iunie, începând cu ora 16:00 și va porni din curtea Școlii Gimnaziale „Mihail Sadoveanu”. Traseul va cuprinde străzile din zona centrală. La acțiune sunt așteptați toți cei care vor să ia parte la evenimentul istoric.

Organizatorii și-au propus să reunească aproximativ 500 de alergători, care astfel, prin acțiunea lor derulată în centrul orașului Întorsura Buzăului vor sublinia importanța sportului în viețile oamenilor și în comunitate.

Înscrierile se vor face la fața locului, înainte de start. Sunt așteptate toate persoanele care vor să facă mișcare, indiferent de vârstă.

Înaintea crosului, elevi de clasa a VII-a din toată zona Întorsurii Buzăului, dar și din orașul Covasna sau chiar alte localități din județ, vor lua parte la un pentatlon, organizat în curtea Școlii „Mihail Sadoveanu”. 

Activitatea este coordonată de Comitetul Olimpic și Sportiv Român, în parteneriat cu profesorii de sport din zona Întorsurii Buzăului.

Astfel de activități, prin care se marchează Ziua Olimpică, s-au mai organizat în județul Covasna, periodic în alt oraș covăsnean, astfel că anul acesta i-a venit rândul orașului Întorsura Buzăului să promoveze sportul într-un mod creativ și de impact.   

În fiecare an, Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR), prin Academia Olimpică Română (AOR), organizează o serie de activități sportive, educative și culturale reunite sub titulatura „Ziua Olimpică”.

„Proiectul se desfășoară la nivelul tuturor filialelor județene ale AOR, cele mai populare și îndrăgite manifestări fiind crosurile denumite „Ziua Olimpică”. Pe data de 23 iunie se celebrează pe întreg mapamondul „Ziua Olimpică”, data la care a fost înființat Comitetul Internațional Olimpic, în anul 1894”, scrie, pe site-ul propriu, Comitetul Olimpic și Sportiv Român.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.