SPORT 23 iulie 2021

Peste 5,2 milioane de lei pentru sport

de Iulia Drăghici - Taraș | 1355 vizualizări

Consiliul Județean vorbește despre cea mai mare sumă din ultimii 30 de ani 

Autoritățile județene au aprobat în ședința ordinară a lunii iulie două hotărâri care vizează fonduri care urmează să fie oferite cluburilor sportive covăsnene. În total, este vorba despre peste 5,2 milioane de lei, bani care vor ajunge la mai multe cluburi și asociații, printre care și Sepsi OSK și Sepsi SIC. Aceasta este cea mai mare sumă destinată finanțării sportului oferită de Consiliul Județean Covasna în ultimii 30 de ani, au ținut să puncteze aleșii județeni. 

Prima hotărâre, privind alocarea unor sume din bugetul local al Județului Covasna pentru finanțarea unor programe sportive în baza prevederilor Legii educației fizice și sportului nr. 69/2000, cu modificările și completările ulterioare, arată că patru asociații vor primi finanțare. 

O sumă de un milion de lei din bugetul local al Județului Covasna va merge pentru finanțarea programului sportiv al Asociației Clubul Sportiv KSE Târgu Secuiesc, secția baschet, pentru „Participarea echipelor de baschet în CN adulți și juniori”, din care pentru anul 2021 în valoare de 450.000 lei și pentru anul 2022 în valoare de 550.000 lei. 

Asociația Club Sportiv Sepsi OSK va primi 200.000 de lei, pentru „Participarea echipelor de juniori U16, U17 și U19 în Liga Elitelor”, din care pentru anul 2021 în valoare de 100.000 lei și pentru anul 2022 în valoare de 100.000 lei. 

Tot un milion de lei va primi și Asociația Clubul Sportiv Hochei Club Fenestela 68, pentru „Pregătirea și participarea echipelor de hochei seniori în Campionatul  Național și Cupa României, organizat de F.R.H.G. România”, din care pentru anul 2021 în valoare de 500.500 lei și pentru anul 2022 în valoare de 499.500 lei. 

Asociația Sportivă Club Tri-Aluta primește 5.000 lei din bugetul local al Județului Covasna pentru „Concursuri în 2021 sport Club Tri-Aluta”. 

Potrivit președintelui Consiliului Județean Covasna, în concursul de finanțări s-au înscris cinci asociații, dar una nu a depus proiecte eligibile. 

O altă asociație sportivă care se înscrie pe lista celor care primesc finanțare de la CJ este Sepsi SIC, iar suma care va ajunge aici este de peste 3 milioane de lei, pentru „Participarea ACS Sepsi SIC în competițiile interne și internaționale de baschet, tenis de masă, ciclism, lupte și handbal, sezon competițional 2021-2022, juniori și seniori, respectiv organizare evenimente și competiții sportive”. 

Pentru anul 2021, Sepsi SIC va primi suma de 1.446.612 lei și pentru anul 2022 suma de 1.572.278 lei.

Cele două hotărâri însumează 5.223.890 de lei, dacă nu mă înșel, este cea mai mare sumă acordată de Consiliul Județean Covasna pentru asociații sportive din județul Covasna. Într-adevăr, au și rezultate, mai ales Sepsi OSK, Sepsi SIC. Întotdeauna am spus că de la Sfântu Gheorghe se bate ritmul la baschet în România”, a spus Tamás Sándor. 

Și consilierul județean Ambrus Jószef, care este reprezentant al Clubului Sepsi SIC, le-a mulțumit colegilor săi pentru că au aprobat în unanimitate hotărârea privind finanțarea asociației sportive. 

Niciodată, în istoria acestui județ, Consiliul Județean nu a dat atâția bani pentru sport. Eu sunt foarte mulțumit pentru treaba asta, dar trebuie menționat și faptul că nu dă degeaba. Dacă acum 12 ani de zile, în județul Covasna, echipe care să participe în eșalonul superior în țara asta erau zero, eram singurul județ din România care nu aveam nici un sport de echipă la nivel național, astăzi cu mândrie pot să vă spun că suntem de cinci ori campioni naționali la baschet, de șase ori câștigători ai Cupei României la Baschet și cea mai mare mândrie de anul ăsta e că avem o sportivă participantă la Jocurile Olimpice de la Tokyo, Incze Kriszta, după decenii în care o sportivă născută și crescută aici ajunge acolo”, a spus Ambrus Jószef. 

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.