SPORT 14 noiembrie 2022

Sportivi covăsneni, campioni naționali la Brazilian Jiu Jitsu

de Diana Pantelimon | 968 vizualizări

Trei luptători ai Clubului Sportiv „Show Time” din Sfântu Gheorghe s-au întors acasă campioni naționali, de la Deva, județul Hunedoara, unde, în perioada 11-12 noiembrie a.c., a avut loc Campionatul Național de Brazilian Jiu-Jitsu (BJJ), probele Gi și No&Gi.

Cei trei sportivi din cadrul clubului se pot mândri cu trei titluri de Campioni Naționali și un titlu de Vicecampion Național de BJJ, proba Gi, fiecare pe categoria sa de greutate și experiență, potrivit reprezentantului asociației clubului sportiv, Cristian Schiopu.

Aceștia sunt Vlad Artene, care a concurat la categoria -64 Kg divizia Adulți, centuri albastre/violet; Darius Maghiar, care a luptat la categoria -94,3 Kg divizia Adulți, centuri albastre/violet; Cristian Schiopu, luptător la categoria -64 Kg divizia Master (+35 ani), centuri maro/negre, și la categoria OPEN divizia Master (+35 ani), centuri maro/negre. 

„Sunt foarte multe teorii care susțin faptul că ar trebui să urmărim mai mult ce fac ceilalți oameni pe care îi admirăm, pentru a obține rezultatele lor. Pe de altă parte, suntem influențați de media oamenilor cu care ne petrecem timpul cel mai mult.

Sportivii de la ACS «Show Time» sunt admiratorii campionilor și sunt înconjurați de oameni campioni, atât pe salteaua de antrenament, cât și în viața de zi cu zi.

Nu a fost ușor, însă un sportiv de succes va alege obiceiul de a fi mereu gata pentru o nouă provocare, având încredere în propriile forțe, știind că organizarea de dinainte de fiecare competiție este specifică pentru a face diferența între a câștiga și a pierde. Suntem dornici să le arătăm și altor persoane ce doresc să exploreze arta sportului Brazilian Jiu Jitsu, să le răspundem la provocări, să experimentăm și să ne întrecem împreună. ACS Show Time este singura entitate sportivă covăsneană afiliată la Federația Română de Arte Marțiale, Subdepartamentul de Brazilian Jiu Jitsu, având rezultate constante în competițiile de profil în ultimii trei ani de zile”, a transmis Cristian Schiopu redacției CovasnaMedia.ro și Observatorul de Covasna.

Arta marțială Brazilian Jiu Jitsu, cunoscută și ca BJJ, după prescurtarea din limba engleză (Brazilian Jiu Jitsu), este un sport de contact care se bazează pe lupta la sol și care, prin folosirea tehnicilor articulare și a strangulărilor, îl forțează pe oponent să renunțe la luptă. BJJ-ul poate fi practicat şi pentru autoapărare, alături de alte tehnici de luptă corp la corp, potrivit informațiilor primite de la echipa „Show Time”.

Bazele oficiale ale sportului Brazilian Jiu Jitsu în România, prin organizarea Campionatului Național de Brazilian Jiu Jitsu pentru Adulți și Master de către Federația Română de Arte Marțiale (FRAM), sub autoritatea Ministerului Tineretului și Sportului, au fost puse în anul 2019. Astfel, anul acesta, competiția s-a aflat la cea de-a 4-a ediție.

Sursa foto: Cristian Schiopu

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.