SPORT 23 septembrie 2019

Show Time Sport Club scrie istorie la primul campionat național de Brazilian Jiu Jitsu din România

de Covasna Media | 2376 vizualizări

Data de 21 septembrie 2019, va rămâne în analele sportului Românesc ca fiind data la care s-au pus bazele oficiale ale sportului Brazilian Jiu Jitsu în România prin organizarea Campionatului Național de Brazilian Jiu Jitsu pentru Adulți și Master de către Federația Română de Arte Marțiale sub oblăduirea și aprobarea Ministerului Tineretului și Sportului.  

Campionatul a avut loc la sala de sport a Școlii Gimnaziale nr. 64 „Ferdinand I” din București, sub stricta supraveghere a Președintelui FRAM, domnul Florentin Marinescu, a secretarului general, domnul Bulmaga Petre și a directorului departamentului de ju-jitsu, domnul Ion Chelu, aceștia rămânând impresionați de profesionalismul sportivilor participanți și de organizarea competiției.

La campionat au participat și 9 sportivi din cadrul sălii Show Time Sport Club, ce s-au întrecut cu cei mai buni luptători de BJJ din România, aceștia adunând la finalul competiției 1 medalie de aur și titlul de campioană națională prin sportiva Neagu Alexandra Codruța, 3 medalii de argint și titlurile de vice-campioni naționali, prin sportivii Cofan Raul, Bere Cătălin-Florin și Ceaușescu Ionuț-Mădălin, precum și 6 medalii de bronz prin sportivii Fistoș Vlad, Budurescu Ion-Claudiu, Popovici Florin Silviu, Mihuț Alexandru, Zorzoană Ionela-Alina și Neagu Alexandra (la categoria de vârstă), toate aceste medalii adunând puncte ce au clasat clubul Show Time pe un onorabil loc 3 la ambele grupe de vârstă ale competiției Adulți și Master, fiind întrecuți de puternicele echipe Daos Combat Ilfov și Absoluto București. 

Arta marțială Brazilian Jiu Jitsu, cunoscută și ca BJJ, după prescurtarea din limba engleză (Brazilian Jiu Jitsu), este un sport de contact care se bazează pe lupta la sol și care prin folosirea tehnicilor articulare și a strangulărilor îl forțează pe oponent să renunțe la luptă. Pe principiul folosirii cât mai eficiente a tehnicii și în special a pârghiilor, în dauna atributelor fizice (greutate, forță explozivă, alonjă, etc.), un practicant fără atribute fizice de excepție are șanse de reușită ridicate în luptă, în fața unui adversar superior din punct de vedere fizic. Stilul a fost creat la începutul secolului 20 de către familia Gracie, în Brazilia. BJJ-ul poate fi practicat şi pentru auto-apărare alături de alte tehnici de luptă corp la corp, pentru aspectul competițional (Gi și No Gi) sau pentru competițiile de arte marțiale mixte (Mixed Martial Arts sau MMA). 

Pentru a gusta din acest sport atât de frumos, care se propagă cu repeziciune și ia amploare nemaiîntâlnită de o altă artă marțială, ne puteți trece pragul sălii noastre, ce se află pe Bd. Grigore Bălan, nr. 31 (Fostul Restaurant CONSIC), unde veți găsi o sală modernă și o atmosferă prietenoasă, relaxantă și sigură.  

Echipa Show Time

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.