SPORT 18 mai 2022

Patronul Sepsi OSK, după scandările xenofobe de la Craiova: „În fotbal nu contează culoarea pielii, nu contează limba, contează piciorul”

de Iulia Drăghici - Taraș | 2016 vizualizări

Patronul Sepsi OSK, Diószegi László, spune, în contextul incidentelor de la Craiova de luni, că problema scandărilor xenofobe de pe stadioane va putea fi diminuată doar dacă autoritățile în domeniu vor aplica măsuri mai drastice. 

Cele mai bune măsuri poate să le ia Federația Română de Fotbal. Chiar vreau să felicit arbitrul de aseară, care de două ori a oprit meciul. M-am uitat după și la discuțiile din media și toată lumea a fost perfect de acord că astfel de lucruri nu trebuie să se întâmple pe stadion, nici de la stânga la dreapta, nici de la dreapta la stânga. Întotdeauna am fost adeptul faptului că fotbalul trebuie să rămână fotbal și nu trebuie să politizăm fotbalul. Rasismul, xenofobia, șovinismul și chestiile astea nu au ce căuta în fotbal, nici în alte părți. Fotbalul trebuie să rămână sportul numărul 1 din lume. La noi în echipă sunt șase, șapte naționalități. Nu contează culoarea pielii, nu contează limba, contează piciorul, cum dă în minge și unde dă mingea. Atâta contează. Consider că încet, încet, dacă autoritățile iau lucrurile în serios și își fac treaba, chiar dacă nu dispar, se diminuează asemenea gesturi”, a spus marți, într-o conferință de presă organizată la Primăria Sfântu Gheorghe, Diószegi László. 

Tot acesta a precizat că, deși a fost dezamăgit de reacția crainicului stadionului, care nu a avut o atitudine mai radicală, l-a bucurat în măsură mai mare atitudinea arbitrului Adrian Cojocaru, „un om cu coloană vertebrală, care a oprit de două ori meciul. Dacă oprea a treia oară, câștigam cu 3 – 0. Bine, pentru noi nu era bine, pentru că scorul era deja 4 – 0. Dar sunt unele meciuri când trebuie să se facă o dată o pildă, ca suporterii celorlalte echipe să își dea seama că fotbalul este fotbal și atât”, a mai spus finanțatorul Sepsi OSK. 

Meciul U Craiova 1948 – Sepsi OSK, din cadrul ultimei etape a play-out-ului Ligii 1, partidă jucată luni, a fost întrerupt de două ori din cauza scandărilor xenofobe ale suporterilor olteni. Scorul final a fost 0 – 5. 

Sursa foto: Facebook/Sepsi OSK

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.