SPORT 10 august 2023

O remiză cu FC Aktobe amână verdictul calificării pentru retur

de Marius Raczek | 851 vizualizări
Sursa foto - Facebook @Sepsi OSK
Sursa foto - Facebook @Sepsi OSK

În prima manșă a turului trei preliminar din Conference League, Sepsi OSK a remizat pe propriul teren, 1-1, cu FC Aktobe, astfel că soarta calificării se va decide în Kazahstan.

Încă din startul partidei, FC Aktobe a arătat ca o echipă bine așezată pe teren de Andrey Karpovich, astfel că Sepsi OSK a avut dificultăți în a-și crea ocazii de poartă. Prima oportunitate i-a aparținut lui Ștefănescu, din lovitură liberă, dar Pokatilov a scos balonul de sub bară. Impulsionați de omniprezentul Ștefănescu, alb-roșii au continuat să aibă inițiativa. Totuși, Samorodov a dat emoții covăsnenilor cu un șut respins de Niczuly. Până la pauză, ocazii de poartă nu am mai consemnat, astfel că la cabine s-a intrat cu un scor alb, 0-0.

După reluare, FC Aktobe a părut ceva mai curajoasă, dar prima oportunitate a avut-o Ștefănescu, șutul acestuia la colțul lung fiind respins de portarul oaspeților. În replică, Niczuly a respins în corner șutul la colțul scurt a lui E. Snatana, dar nu a mai putu interveni la lovitura de cap a aceluiași jucător după cornerul acordat, și astfel kazahii au trecut în avantaj. Spre finalul partidei, Liviu Ciobotariu a forțat ofensiva, cu intrările lui Rondon și Varga. Alimi, iar apoi Varga, au pus în dificultate apărarea lui FC Aktobe, Pokatilov intervenind norocos la reluarea lui Varga. Egalarea a venit în mod logic. Un balon respins de apărarea oaspeților până în marginea careului mare, a fost reluat de Varga și Sepsi OSK a făcut ca scorul să devină 1-1.

Cum regula golului marcat în deplasare nu mai există, pentru calificare, ambele echipe au nevoie de victorie în manșa retur, care ca avea loc pe 17 august în Kazahstan.

Conference League, Tur 3 preliminar

Sepsi OSK-FC Aktobe 1-1(0-0)

Arbitru: Visar Kastrati, Asistenți: Besnik Morina, Fatlum Berisha (toți Kosovo)

Au marcat: Varga (89’)- E. Santana (65’)

Cartonașe galbene: Rodriguez (45’+2), Rondon (90’+5) – Strumia (45’+2)

Sepsi OSK: Niczuly - Ciobotariu, Ninaj, Bălașa, Dumtrescu (Varga 80’) – Păun (Rondon 72’), Alimi - Ștefănescu, J. Rodriguez (Aganovic 66), C. Matei (Gheorghe 80’) – Safranko.

Antrenor: Liviu Ciobotariu

FC Aktobe:  Pokatilov - Kassym, Iashin, Shamko – China (Gadrani 88’), Strumia, Raickovic, Tanzharikov – Baytana (Kenesov 60’), E. Santana (Filipovic 88’), Samorodov (Bessmertnyi 75’). Antrenor: Andrey Karpovich

Sursa foto

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.