SPORT 25 mai 2023

Niczuly, eroul finalei! Sepsi OSK, din nou câștigătoarea Cupei României!!!

de Marius Raczek | 1351 vizualizări

După o partidă cu un final dramatic, decis în urma loviturilor de departajare, Sepsi OSK a câștigat pentru a doua oară consecutiv trofeul Cupa României, trecând cu 5-4 de Universitatea Cluj, Roland Niczuly apărând nu mai puțin de trei dintre loviturile de la punctul cu var.

Pe Stadionul Municipal din Sibiu, Sepsi OSK a început mai bine, și primul sfert de oră i-a aparținut, Ciobotariu respectiv Rondon, din reluări cu capul având șansa de a deschide scorul. Cu trecerea timpului clujenii au echilibrat jocul, iar bara lui Thiam i-a pus în gardă pe alb-roșii. Mai mult, elevii lui Neluțu Sabău au prins curaj, Thiam fiind din nou în prim plan, iar apoi Nistor a mai trimis o data în bară. Până la pauză am mai consemnat ocazia lui Safranko, dar Gorcea a intervenit bine, și a trimis peste poartă.

După reluare am văzut două echipe prudente, dar și un joc destul de haotic, din care au rezultat puține ocazii de poartă. Cea mai notabilă fază a părții secunde a fost reluarea cu capul a lui Ciobotariu, pe care Gorcea, se pare, a reținut-o chiar pe linia porții, deși reluările au sugerat că ar fi fost nevoie de consultarea sistemului VAR. 

În prelungiri, partida a avut aceeași notă, Niczuly a respins din fața lui Ely, pentru ca tot portarul covăsnean să rețină șutul lui Simion. Astfel s-a trecut la executarea loviturilor de la 11 metri.

Primul care a transformat a fost Varga, dar Chipciu a egalat. A urmat Rodriguez, și cu toate că Gorcea plonjase în dreapta, balonul i-a lovit piciorul. În continuare Bic și Tescan respectiv Tudorie și Gheorghe transformă, iar Niczuly are prima intervenție la Ely. Ștefănescu și Nistor au încheiat prima serie, ambii cu lovituri transformate.

Debutul seriei a doua a fost nefavorabil, Aganovic a șutat peste poartă, dar din nou Niczuly a scos, față în față cu Gomes. Tamás l-a bătut pe Gorcea, Niczuly a mai intervenit o dată, la Martic și astfel s-a scris soarta ediției 2022-2023 a Cupei României.

Sepsi OSK își păstrează trofeul cucerit sezonul trecut, Cupa României revine astfel la Sfântu Gheorghe, un trofeu care încununează eforturile unui întreg sezon. 

Felicitări, Sepsi OSK !!!

 

Finala Cupei României

Sepsi OSK-Universitatea Cluj 5-4 după loviturile de departajare(0-0, 0-0, 0-0)

Arbitru: Cătălin Popa, Asistenți: Daniel Mitruți, Bogdan Gheorghe

La loviturile de de partajare au marcat: Varga, Tudorie, Gheorghe, Ștefănescu, Tamás-Chipciu, Bic, Tescan, Nistor. Au ratat: Rodriguez-Ely, Gomes, Martic

Cartonașe galbene: Ștefănescu(45’), Niczuly(90’+1), Dumitrescu(92’)-Martic(23’)

Sepsi OSK: Niczuly - D. Ciobotariu(Dimitrov 86’), Bălașa(Tamás 85’), Ninaj, Dumitrescu - C. Matei(Gheorghe 75’), N.Păun(Varga 111’), J.Rodriguez, Ștefănescu – Rondon(Aganovic 46’), Safranko(Tudorie 75’). Antrenor: Cristiano Bergodi

Universitatea Cluj: Gorcea - Martic, Miron, Pițian, Chipciu - G.Simion - D. Nistor, Remacle(Ely 99’), I.Filip(Gomes 80’), Bic – Thiam(Tescan 99’). Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.