SPORT 30 septembrie 2019

Mișcare la puterea 300

de Iulia Drăghici - Taraș | 2381 vizualizări

Ora de M.O.V.E de la Întorsura Buzăului a scos la suprafață bucuria de a face sport

În ciuda vremii capricioase, aproximativ 300 de tineri din mai multe școli din zona Întorsurii Buzăului au spus vineri, 27 septembrie, „prezent” la Ora de M.O.V.E., organizată de Gașca Amuzantă și Sănătoasă (GAS), în zona Camping din oraș. 

Potrivit organizatorilor, Ora de M.O.V.E. (din engl. mișcare) – acronim pentru Mișcare, Oxigenare, Vitalitate și Energie, s-a dorit a fi o activitate care să implice cât mai mulți tineri care să facă mișcare în același timp. „Un fel de «hai să facem și altceva împreună, ceva ce poate fi plăcut și sănătos»”, ne-a spus unul dintre inițiatorii acțiunii, profesoara Corina Nițu György. 

Participanții nu au stat prea mult pe gânduri, astfel că bilanțul final al evenimentului a numărat aproximativ 300 de tineri, elevi din cadrul Liceului „Mircea Eliade”, ai Liceului „Nicolae Bălcescu” și din școlile generale din zonă: Brădet, Sita, Barcani și „Mihail Sadoveanu” din Întorsura. 

Tinerii participanți au putut alege să participe la una dintre activitățile pregătite de organizatori, în funcție de preferințe și abilitățile personale sau de curiozitate.  

Activitatea a avut 4 secțiuni: „La pas alegător prin Dumbravă” (un mic cros de aproximativ 3 km pe dealurile din zona Campingului), „Pedalăm, deci ne distrăm” (o tură cu bicicletele de aproximativ 10 km pe malul Râului Buzău), „Cursa cu obstacole” (traseu aplicativ de îndemânare cu diferite obstacole și „Grijă mare (la mine)” (un mic curs de autoapărare realizat în colaborare cu jandarmii din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Covasna).

Din punct de vedere al organizatorului am avut plusuri și minusuri, fiind un număr foarte mare de persoane implicate nu am reușit poate să ne ocupăm foarte bine de toate detaliile. Am fost fericiți să vedem tineri foarte bucuroși și implicați în această activitate, am surprins încântarea și mulțumirea unora pentru că au încheiat cu bine traseul chiar dacă a plouat și au trecut prin noroi și bălți”, ne-a mai declarat profesoara Corina Nițu György. 

Aceasta ne-a mai precizat că organizatorii se gândesc și la ideea de a face din acest eveniment o tradiție.

„Ne-am pus și noi (organizatorii) întrebarea dacă vom mai repeta evenimentul și am primit și feedback din partea profesorilor coordonatori din școlile generale prin care își doresc și în viitor participarea la un asemenea eveniment, astfel ne gândim la a crea o tradiție pe viitor din astfel de evenimente, mai bine organizate și desfășurate”, a punctat Corina Nițu György. 

Evenimentul s-a desfășurat cu sprijinul Direcției Județene de Sport și Tineret (DJST) Covasna, a Centrului de Tineret Întorsura Buzăului și a Asociației de tineret „Alexandra Ducancea”, precum și sponsorilor Claudia Broanăr, reprezentant ALINT-Milkom Întorsura Buzăului și Otilia Vlad, reprezentant SC COM LUCI SRL, care au oferit participanților apă și fructe.

Totodată, ne spun organizatorii, evenimentul s-a desfășurat cu sprijinul a 30 de tineri voluntari.  

Campania GAS, inițiativa pentru deprinderea unor obiceiuri de viață cu beneficii pe termen lung a debutat în martie a.c., la „Mircea Eliade”, cu mici provocări lansate claselor. De fapt, secretul succesului a fost îmbinarea pasiunii liceenilor pentru tehnologie și rețele de socializare, cu provocările de echipă și nevoia adoptării unui stil de viață sănătos. Astfel, participanții au avut de îndeplinit câte o misiune zilnică sau săptămânală, printre care Ziua Fructelor, Ziua Apei, Ziua Fructelor și Apei sau Ziua Sandvișului făcut acasă. Dovada îndeplinirii provocării era fotografia de echipă postată pe grupul de Facebook al școlii. 

Ideea a prins în școală și încet s-a mutat și în unitățile de învățământ din zonă, unde elevii de la „Eliade” au avut o nouă misiune, aceea de a împărtăși regulile și secretele din jocul GAS.

Ora De M.O.V.E (Mișcare, Oxigenare, Vitalitate și Energie) a fost evenimentul care a marcat, triumfător, finalul primei campanii GAS din istoria Întorsurii Buzăului. Așteptăm cu interes să vedem ce alte „provocări” vor mai fi lansate în calea celor care vor să încerce pe propria piele ce înseamnă stilul de viață sănătos! 

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.