SPORT 10 martie 2020

Miodrag Belodedici, în vizită la CNMV

de Iulia Drăghici - Taraș | 2862 vizualizări

Unul dintre cei mai titrați fotbaliști din istoria României s-a întâlnit cu elevii din două clase 

Marele fotbalist Miodrag Belodedici a fost luni, 9 martie, într-o vizită la Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe. Acesta s-a întâlnit cu elevii din două clase, de a I-a și a III-a, care au avut șansa să afle de la unul dintre cei mai titrați fotbaliști din istoria României despre importanța sportului în viața lor. 

Vizita a fost prilejuită de prezența fostului fotbalist la Sfântu Gheorghe, la turneul Cupa „Ștefan Miu”, eveniment ajuns în weekend la ediția a VII-a. 

„I-am găsit așezați în bănci, concentrați pe desene, scriau. Erau preocupați cu treburile lor. Apoi am vorbit cu ei. Ce să vorbesc altceva decât despre sport și fotbal. I-am văzut interesați de fotbal, toți joacă și am văzut că le place să facă sport. E un lucru bun, dar ar trebui să îi scoatem mai mult afară, să îi alergăm, să facă sport, să îi obosim”, a spus luni, pentru Observatorul de Covasna, Miodrag Belodedici. 

Cel care i-a fost ghid și a făcut posibilă această vizită a fost coordonatorul clubului sportiv Atletico Steaua, Mihail Lazăr, tată de elevi ai CNMV. 

„Am vrut să îi prezint școala unde avem cei mai mulți copii de la club și să se întâlnească cu ei. Am mers în pauză, ca să nu deranjăm orele, că nu am anunțat. Cei care fac fotbal îl știau, dar cei mai mici, de a I-a, nu. Așa că l-am prezentat noi, le-am spus că a câștigat Cupa Campionilor pentru două echipe, că a jucat pentru Steaua, pentru Valencia. I-a întrebat cu ce echipe țin. A fost interesant”, ne-a spus Mihail Lazăr. 

Întrebat care este sfatul pe care îl transmite covăsnenilor după această nouă vizită în județ, Belodedici a spus că este nevoie de o atenție mai mare din partea autorităților în a le crea elevilor mai multe condiții de a face sport. 

„Tinerii fac sport și vor să facă sport, dar trebuie să aibă și unde. Le-aș transmite mai mult oamenilor în vârstă care decid soarta tinerilor și a oamenilor să facă mai multe terenuri de sport, săli și toate școlile să fie foarte bine puse la punct cu coșuri de baschet, cu porți de handbal, de fotbal și să îi scoată pe tineri să facă sport cu ei. Dacă fac sport, o să doarmă mai bine, o să mănânce mai bine, o să învețe mai bine și normal că o să fie mult mai sănătoși. Este și o cultură. Tinerii care cresc prin sport socializează, sunt foarte multe lucruri pe care le poate învăța de tânăr și după aceea o să le fie mult mai ușor”, a spus Miodrag Belodedici. 

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.