SPORT 5 octombrie 2018

Mici luptători din Sfântu Gheorghe, așteptați la un nou curs de karate

de Iulia Drăghici - Taraș | 2020 vizualizări

Un nou curs de karate începe marțea viitoare, în 9 octombrie a.c., la Sfântu Gheorghe. Coordonat de Radu Gal și organizat sub egida Clubului Sport-All, cursul se adresează sportivilor cu vârsta de peste 6 ani din Sfântu Gheorghe, vorbitori de limba română.

Înființarea grupei de limba română la karate s-a realizat ca urmare a solicitărilor din partea părinților din Sfântu Gheorghe, precizează coordonatorii clubului.

Antrenamentele se derulează în fiecare marți și joi, între orele 16:30 și 17:30 în sala se sport școlii „Ady Endre” din zona Gării. Aici se derulează și înscrierile pentru noul curs. Tinerii au astfel șansa să intre direct în antrenamente și să se decidă dacă le place sau nu acest sport. Pasionații vor putea face și sport de performanță, însă gradul de dificultate al pregătirilor va crește gradual, spune Radu Gal.

Celor care vor sport de performanță, Radu Gal le transmite că printre obiectivele sale se numără participarea la campionate naționale și internaționale sau chiar, de ce nu?, calificarea la Olimpiade.

„Am avut foarte multe cereri din partea părinților să înființăm o grupă de limba română. Nu avem limită de vârstă superioară, însă cursanții trebuie să aibă minim 6 ani. Înscrierile încep în 9 octombrie. Vor fi 2 antrenamente pe săptămână, marți și joi, de la orele 16:30. (...) Noi promovăm mișcarea, ca să îi rupem pe tineri de la calculatoare, tablete, telefoane. Un copil care face mișcare poate să se concentreze mai bine la școală, poate să învețe mai bine. Aici se leagă și prietenii. De asemenea, vrem să avem cât mai mulți copii în lotul național al României și, de ce nu, chiar și la Olimpiadă, pentru că din 2020, karate va fi sport olimpic”, a declarat, pentru Observatorul de Covasna, Radu Gal.

Radu Gal are o experiență de peste 30 de ani în arte marțiale și de peste 6 ani pregătește copiii și tinerii de la Sport All. În total, aproximativ 500 de karatiști au fost antrenați de acesta. Munca lor a fost încununată de sute de medalii câștigate anual în competițiile din țară și din străinătate.

Covăsneanul Radu Gal face sport de la 7 ani, însă la 15 s-a apucat de karate. Până la 40 de ani a participat el însuși la numeroase competiții naționale și mondiale, de unde s-a întors cu premii, atât la individual, cât și pe echipe. În 2012, acesta a participat la Campionatele balcanice ale Polițiștilor și a obținut medalia de bronz, acesta fiind și ultimul concurs la care a luat parte.

Cei care vor să îl aibă ca antrenor, trebuie să se prezinte începând de joi, 9 octombrie, la sala de sport a școlii „Ady Endre”, echipați cu papuci și haine sport și cu dorință de mișcare.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.