SPORT 14 martie 2023

Medalie de bronz la Campionatul European de Jiu-Jitsu pentru CSM Sfântu Gheorghe

de Marius Raczek | 1084 vizualizări

La Campionatul European de Jiu-Jitsu, care a avut loc în Franța, Clubul Sportiv Municipal Sfântu Gheorghe a participat cu patru sportivi, aceștia cucerind o medalie de bronz, respectiv trei clasări pe poziția a cincea.

În perioada 10-12 martie, în Franța, s-a desfășurat Campionatul European de Jiu-Jitsu, ediția 2023, rezervată categoriilor de vârstă U16, U18 și U21, la care au participat un număr de 870 de sportivi din 27 de țări. Federația Română de Arte Marțiale, reprezentată de sportivii din Departamentul de Jiu-Jitsu, a luat parte la 96 probe de concurs și a cucerit 13 medalii de aur, 12 medalii de argint și 15 medalii de bronz. Competiția s-a încheiat cu un rezultat excepțional pentru România. Țara noastră a ocupat locul secund în clasamentul pe națiuni, fiind devansată doar de Grecia, dar înaintea țării gazdă, Franța.

CSM Sfântu Gheorghe a participat la această competiție majoră cu 4 sportivi de valoare, componenți ai Lotului României de Jiu-Jitsu, rezultatele acestora fiind următoarele: Lungu Brianna-Andreea - Locul III, medaliată cu bronz la categoria -57 kg U16 ani (juniori II) proba de Fighting; Pavel Denis - Locul V la proba de Fighting U21 ani (tineret), categoria -56 kg; Boieriu Radu - Locul V la proba de Fighting U18 ani (juniori), categoria +81 kg, și Stănciuleasa Adrian-Claudiu - Locul V la proba de Fighting U16 ani (juniori II), categoria -55 kg.

Evoluția sportivilor CSM Sfântu Gheorghe a fost una foarte bună la acest Campionat European, cu meciuri câștigate, unde au participat pe banii lor, cu o finanțare minimă din partea Federației Române de Arte Marțiale, fără antrenori cu care să se pregătească zilnic, antrenori care nu au putut fi alături de sportivi din cauze financiare.

CSM Sfântu Gheorghe mulțumește pe această cale părinților acestor sportivi, care au susținut financiar deplasarea acestora la Campionatul European, și Federației Române de Arte Marțiale, Departamentul de Jiu-Jitsu, care a acoperit o parte din taxele de participare.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.