SPORT 29 decembrie 2015

Luptătoarea Incze Kriszta vrea să plece la Steaua

de Sever Ioan Miu | 723 vizualizări

Incze Kriszta

Luptătoarea Incze Kriszta, legitimată în prezent la Clubul Sportiv Municipal (CSM) Sfântu Gheorghe, dorește să evolueze, de la anul, la CSA Steaua București. „Voi avea o discuție în ianuarie, iar din august vreau să evoluez la Steaua. Nu pot face performanță pe 600 de lei”, ne-a spus sportiva.

„Deocamdată nu știm ce va fi”, ne-a declarat, pe această temă, antrenorul de lupte libere al CSM, Mátefi Árpád, conștient că echipa sa „se șubrezește. Banii contează. Nu sunt condiții optime, încă, pentru sportivi de înaltă performanță. Mai dăm o masă... astea-s lucruri care nu sunt palpabile. Încercăm, vrem să atingem obiectivele, dar nu știu câți vom rămâne pe metereze”, a mai spus Mátefi.

Fondurile insuficiente de la Ministerul Tineretului și Sportului au făcut ca, anul acesta, cei mai buni 10 sportivi din județ să nu primească niciun leu la Gala Sportului Covăsnean, Incze Kriszta clasându-se, alături de luptătoarea Mădălina Linguraru, pe primul loc. Pe de altă parte, primii doi sportivi CSM au fost premiați, cu ajutorul unor sponsori, ne-a declarat directorul CSM, George Carcadia. „Peste semnătura mea nu pleacă nimeni. Incze nu are de ce să plece, primește indemnizația la zi, medicamentație, tot. Sunt însă bucuros că Steaua se interesează de sportivii CSM-ului”, a spus, râzând, Carcadia.

2016, un an cu provocări pentru luptătorii covăsneni

„În 2015, în proporție de 98% ne-am îndeplinit obiectivele, am dat campioni naționali mulți”, ne-a mai zis Mátefi. Astfel, Mădălina Linguraru a câștigat la Mangalia titlul de campioană mondială de lupte libere pe plajă, iar Roxana Andrei a ieșit vicecampioană în aceeași competiție. Incze Kriszta a câștigat bronzul la juniori la Campionatele Europene de Lupte Libere din Turcia și locul V la campionatul mondial pentru juniori din Brazilia, respectiv la Campionatul European de Tineret din Polonia.

„La anul vrem să aducem 3-4 medalii, prin fete, în finala Campionatului Național de pe 29-31 ianuarie”, ne-a declarat Mátefi. El a adăugat că luptătoarea Mădălina Linguraru, accidentată ușor la umăr, și-a reînceput antrenamentul. „Acum și-a reluat pregătirea, dar face la 70-80%, să nu forțăm”, a subliniat antrenorul.

Printre evenimentele din calendarul competițional al luptătoarelor și luptătorilor CSM se numără Campionatul European în martie și calificările pentru Olimpiadă, în aprilie, unde CSM speră să trimită o sportivă.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.