SPORT 22 iulie 2020

Lotul Sepsi SIC are 5 jucătoare noi

de Iulia Drăghici - Taraș | 1330 vizualizări

Echipa de baschet Sepsi SIC a început pregătirile, chiar dacă pe hârtie, pentru viitoarele competiții. Directorul tehnic al campioanei României, Rusz István, a anunțat marți, într-o conferință de presă, că lotul se va schimba în sezonul viitor, pentru că echipa are 5 jucătoare noi. 

Este vorba despre Kelemen Kincső, care revine după 5 ani la Sepsi SIC, Adina Stoiedin (timișoreanca de 28 de ani a jucat sezonul trecut la CSM Satu Mare), Pinelopi Pavlopoulou (Grecia), Marie Růžičková (Slovacia) și Rebekah Gardner (SUA). 

Kelemen Kincső a venit acasă, la Sfântu Gheorghe, din SUA. Acolo și-a continuat studiile, dar a jucat și baschet, la Colorado State University un an şi 4 ani la California State University în campionatul universitar. Aceasta poate să joace pe două poziții: conducător de joc și extremă. 

Adina Stoiedin, de 190 cm, a mai jucat la Târgoviște, Oradea, Timișoara, dar și în Belgia la Spirou Monceau Charleroi și în Italia la Castelnuovo Scrivia. A fost membră a loturilor naţionale de juniori și apoi cu echipa națională de senioare a participat în Campionatele Europene din 2015, unde a jucat în 4 meciuri.

Pinelopi Pavlopoulou a plecat de la echipa de mare renume Olympiacos. Jucătoarea de 24 de ani poate să joace chiar pe două poziții: conducător de joc sau extremă. 

Marie Růžičková, originară din Slovacia, a jucat sezonul trecut la Atomerőmű KSC Szekszárd pe poziția de pivot, cu care a câștigat medalia de argint în cupă. Aceasta a mai jucat în campionatele din Ungaria (ZTE-Zala Volan), Slovacia (K Cero ICP Kosice), Franța (Challes-les-Eaux Basket, B. Catalan Perpignan), Italia (Montigarda, Livorno, Ducato Lucca, La Mura Lucca, Umana Reyer Venezia) și Turcia (Orman Genclik Ankara).

Rebekah Gardner a jucat sezonul trecut la echipa Bnot Hertzeliya. Extrema de 185 cm a mai jucat în Israel la Hapoel Petah Tikva, Elitzur Maclaren Holon, Maccabi Ramat Hen, iar în Turcia la Osmaniye Genclik și Istanbul Univeritesi SK și Botasspor Adana.

Rămân la echipa Sepsi-SIC și în sezonul 2020–2021 Annemarie Gödri-Părău, Andra Mandache, Orbán Nikolett, Kovács Renáta, Ștefania Cătinean, Rebecca Tobin, Jovana Pašić, și după o lungă recuperare, se întoarce Ioana Ghizilă. 

În conferința de presă de marți, Rusz István a precizat totodată și că în ultima perioadă au plecat jucătoarele Mîrne-Nagy Ildikó, Chrissy Givens, Kristina Topuzovic, Demeter Nóra și Jelena Vucetic. 

În staff-ul tehnic nu sunt modificări: antrenorul principal este în continuare Zoran Mikes, antrenor secund a rămas Samoilă Zoltán, kinetoterapeutul echipei este Bartók Botond și ca director tehnic rămâne Rusz István.

Eu cred că am făcut cel puțin un lot similar ca anul trecut, dacă nu mai bun. Ceea ce sigur e că pe post de pivot, față de anul trecut, ne-am întărit și cred că acolo se va face diferența”, a spus directorul tehnic în conferința de presă de marți, de la Sfântu Gheorghe. 

Pas important: participare în Euroliga feminină

Tot acesta a dezvăluit că în premieră, echipa a fost acceptată de Federația Internațională de Baschet să participe în Euroliga feminină. 

Ne-am înscris în prima ligă și obiectivul nostru rămâne neschimbat. Din anul 2012, când echipa noastră s-a înființat, nu a mai fost din campionatul nostru nicio echipă care să fie prezentă în Cupele Europene. Noi suntem singura echipă care în 5 ani de zile am fost prezenți în cupele europene FIBA Cup. Anul acesta, facem un pas mare și am primit dreptul de a juca și de a reprezenta România în Euroliga feminină. E un pas mare. În 2012-2013, Târgoviște a fost prima și singura echipă care a reprezentat România în Euroliga feminină. Noi vrem să facem față în acest parcurs. Deocamdată așteptăm să aflăm numărul de echipe înscrise. În cazul în care vor fi mai multe decât 16 echipe, atunci că probabil va trebui să jucăm în preliminarii. Sunt deocamdată două calendare. În primul o să începem în 23 – 30 septembrie,  respectiv al doilea, în cazul în care trebuie să se amâne, atunci undeva în octombrie va începe Euroliga. La fel și campionatul românesc, care va începe pe data de 3 octombrie, conform Federației Române de Baschet. Noi am decis împreună cu staff-ul echipei că după data de 31 august o să începem pregătirile echipei”, a punctat Rusz István.

Tot acesta a spus că situația rămâne deocamdată incertă la echipele de junioare, pentru că nu se știe când se vor relua competițiile. 

Sursa foto: Facebook/ Sepsi SIC. 

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.