Leri Gym, cea mai modernă sală de fitness din zonă
De aproape jumătate de an, la Sfântu-Gheorghe funcţionează cel mai nou şi modern club de fitness şi bodybuilding din zonă. Sala „Leri Gym”, situată pe strada Lunca Oltului, în fosta fabrică de bere, oferă clienţilor servicii de aerobic, fitness, bodybuilding, masaj, saună, solar, precum şi un bar cu proteine. Pentru a afla mai multe despre sală, am stat de vorbă cu patronul clubului Leri Gym, Finna Ervin, care, printre altele, e supărat pe afirmaţile directorului ASIMCOV, Vajda Lajos, care spunea acum câteva săptămâni că în Sfântu-Gheorghe există servicii de fitness, aerobic, masaj sau saună, dar împrăştiate în diverse locaţii, uneori în mici apartamente de la parterul unor blocuri sau în săli necorespunzătoare. Viorel Iordan: De unde v-a venit ideea de a face o astfel de sală? Ervin Finna: Ideea ne-a venit din Anglia. Firma noastră importă case de lemn din Anglia
Fitness şi bodybuilding la standarde europene
De aproape jumătate de an, la Sfântu-Gheorghe funcţionează cel mai nou şi modern club de fitness şi bodybuilding din zonă. Sala „Leri Gym”, situată pe strada Lunca Oltului, în fosta fabrică de bere, oferă clienţilor servicii de aerobic, fitness, bodybuilding, masaj, saună, solar, precum şi un bar cu proteine. Pentru a afla mai multe despre sală, am stat de vorbă cu patronul clubului Leri Gym, Finna Ervin, care, printre altele, e supărat pe afirmaţile directorului ASIMCOV, Vajda Lajos, care spunea acum câteva săptămâni că în Sfântu-Gheorghe există servicii de fitness, aerobic, masaj sau saună, dar împrăştiate în diverse locaţii, uneori în mici apartamente de la parterul unor blocuri sau în săli necorespunzătoare.
Viorel Iordan: De unde v-a venit ideea de a face o astfel de sală?
Ervin Finna: Ideea ne-a venit din Anglia. Firma noastră importă case de lemn din Anglia şi avem un partener englez care, cum face, cum nu face, dar ştie tot ce este de vânzare. A fost o sală în Anglia care s-a închis, cu aparatura asta nou nouţă. Noi am cumpărat aparatura. Iniţial am vrut să o vindem şi, pe parcurs, cât am organizat transportul, ne-am dat seama că de vândut se vinde o dată, iar ca să profităm mai mult de ea trebuia să facem ceva. Am căutat în tot oraşul un spaţiu adecvat. Ne-a ajutat un client cu acest spaţiu şi l-am închiriat.
V.I.: Care a fost valoarea investi ţiei?
E.F.: Este o investiţie de aproximativ 100.000 de euro. Am început cu aproape un an în urmă lucrările la sală, la sfârşitul lunii noiembrie. În prima săptămână am facut curăţenie şi am cărat afară tot ce era aici. Toată lucrarea a ţinut până în mai. Am lucrat timp de şase luni până am ajuns la nivelul acesta. Din fericire nu am avut pauze din cauza banilor. Probleme am avut din cauza frigului, până când un prieten nea ajutat cu un încălzitor şi am putut să continuăm lucrarea, iar de la începutul lunii februarie ne-am continuat treaba fără probleme pentru că ne montasem o termocentrală cu carea încălzeam spaţiul.
V.I.: Este o afacere sau un hobby?
E.F.: Am fost sportiv la vremea mea, dar nici eu şi nici asociatul meu nu suntem din domeniu, de aceea am încer cat să adunăm în jurul nostru profe sionişti. A fost mai degrabă o afacere. Ăsta este adevărul.
V.I.: E profitabilă această afacere?
E.F.: Încă nu este profitabilă. Nici nu m-am aşteptat ca în primul an să facem profit. Eram chiar conştienţi că în primele şase luni, poate chiar un an, vom avea pierderi şi trebuie să mai investim în ea. Iulie şi august au fost luni slăbuţe, nici începutul lui septembrie nu putem spune că a fost prea profitabil, în schimb, acum începe să vină lumea. Încă nu putem spune că este profitabilă. Că va fi? Sperăm şi facem tot posibilul să fie.
V.I.: Care ar fi un preţ minim pentru serviciile pe care le oferiţi?
E.F.: Preţurile pot fi găsite şi pe siteul nostru, www.lerigym.ro, am afişat şi acolo preţurile, dar acestea încep de la 45 de lei cu două ocazii pe săptămână şi se poate ajunge până la 165 de lei. Sunt diferite pachete care includ jacuzzi, saună şi altele.
V.I.: Ne-aţi trimis un e-mail pe adresa redacţiei referitor la afirmaţile directorului ASIMCOV, Vajda Lajos. Ce ne puteţi spune despre afirmaţiile acestuia?
E.F.: Dacă dânsul a spus, şi ferm convins a declarat că nu există aşa ceva în Sfântu-Gheorghe, eu am spus că îl invit pe domnul Vajda Lajos să vină aici să vadă că avem toate serviciile la un loc. Că nu este incubator de afaceri, nu depinde de noi că nu vor oamenii să facă afaceri aici. L-am invitat pe domnul Vajda să vadă că existăm, că suntem pe piaţă. Nu poate să spună că nu există aşa ceva în Sfântu-Gheorghe. Există. Întradevăr, suntem la început de drum, dar existăm.