SPORT 27 septembrie 2022

Judo și arte marțiale la „Zilele Sportive Sfântu Gheorghe”

de Marius Raczek | 1051 vizualizări

Competițiile de judo și arte marțiale, organizate în cadrul „Zilelor Sportive Sfântu Gheorghe”, s-au bucurat de un real succes, cinci cluburi din capitala județului Covasna, dar și din Onești, Reghin și Brașov, fiind prezente la eveniment. La reușita acestor sporturi în cadrul evenimentului a contribuit și prezența maestrului emerit, domnul Adonis Rinu Trasă, unul dintre cei mai titrați practicanți de arte marțiale din România.

Sala Sporturilor Szabo Kati a găzduit competițiile de judo și arte marțiale jiu-jitsu, organizate de Asociația Club Sportiv Samurai OPS Sfântu Gheorghe, în colaborare cu Clubul Sportiv Municipal Sfântu Gheorghe. Au participat în jur de 250 de sportivi, care au fost înscriși la maxim două probe competiționale, judo clasic, respectiv judo ne-waza, sau jiu-jitsu fighting, respectiv jiu-jitsu ne-waza (jiu-jitsu brazilian). Aceste competiții au fost rezervate sportivilor începători. 

În deschiderea evenimentului, a fost prezentat regulamentul la toate probele sportive, de către arbitri atestați național și internațional. Demonstrațiile au fost executate de campioni mondiali și europeni, precum Vlad Lascu, campion mondial și european la tineret, Radu Boieriu, campion mondial la cadeți, Laurențiu Țifrea, campion european și vicecampion mondial. Punctul culminant a fost prezența maestrului emerit al sportului, Adonis Rinu Trasă, multiplu campion mondial la diferite stiluri de arte marțiale, în prezent fiind directorul Comisiei de Arbitraj din Departamentul de Jiu-Jitsu, în cadrul Federației Române de Arte Marțiale.

La eveniment au participat cluburile: CSM Onești, ACS Dragon Reghin, ACS Kokoro Brașov, ACS Bittan Academy Sfântu Gheorghe, ACS Gakusei Sfântu Gheorghe, Art of The Samurai Sfântu Gheorghe, CSM Sfântu Gheorghe și ACS Samurai OPS Sfântu Gheorghe. Clasamentele competițiilor, în funcție de numărul medaliilor obținute, se prezintă astfel:

Competiția de Judo:

Loc 1 - CSM Onești; 

Loc 2 - ACS Gakusei Sfântu Gheorghe; 

Loc 3 - ACS Samurai OPS Sfântu Gheorghe;

Arte Marțiale Jiu-Jitsu, Fighting și Ne-Waza:

Loc 1 - CSM Sfântu Gheorghe; 

Loc 2 - ACS Kokoro Brașov; 

Loc 3 - ACS Art Of The Samurai Sfântu Gheorghe.

La buna organizare a evenimentului, o contribuție importantă au avut-o antrenorii de judo și arte marțiale Cristina și Petru Oltean.

Marius Raczek

 

 

O înfrângere și o remiză în Liga 3

În etapa a 5-a contând pentru Liga 3, Sepsi OSK 2 a fost învinsă pe propriul teren, în timp ce KSE Târgu Secuiesc a obținut un punct din deplasarea la Blejoi.

Sepsi OSK 2 a primit vizita liderului Seriei 5, CSO Plopeni, în fața căruia a cedat cu rezultatul de 1-0. Unicul gol al partidei a fost reușit de oaspeți, cu nouă minute înainte de final. Cu un singur succes și cinci puncte acumulate, Sepsi OSK 2 ocupă poziția a șaptea în clasamentul seriei.

După o partidă interesantă, KSE Târgu Secuiesc a reușit o remiză, în deplasarea la CS Blejoi, o echipă aflată pe poziția secundă, care înaintea partidei avea patru victorii din tot atâtea posibile. KSE Târgu Secuiesc a deschis scorul prin Albu, dar gazdele au întors rezultatul, pentru ca în minutul 84 Gall să aducă egalitatea dintr-un penalty. Cu două puncte în cinci etape, KSE Târgu Secuiesc se află deocamdată pe ultima poziție în clasamentul seriei.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.