SPORT 6 martie 2018

Inițiere gratuită în motorsport la Târgu Secuiesc pentru 300 de copii

de Covasna Media | 1027 vizualizări

Coordonatorii așteaptă parteneri care să susțină proiectul destinat copiilor din toată țara

Clubul Sportiv Skart – Kart din Târgu Secuiesc a demarat în 3 martie a.c. un proiect ambițios, prin care își propune să ofere, cu sprijinul partenerilor care vor deveni sponsori, cursuri gratuite de inițiere în motorsport pentru 300 de copii din toată țara.

Activitățile se vor derula în perioada 3 martie – 14 octombrie pe Circuitul Skart Kart din Târgu Secuiesc, una dintre cele mai moderne și apreciate locații de profil din țară.

Cursul este coordonat de echipa formată din Viktor Ştefan (antrenor/instructor), Daniel Freiwald (mecanic șef/instructor) și de Adina Stănescu (formatorul pedagogic/instructor). Activitățile gratuite sunt destinate copiilor cu vârstă între 5 și 11 ani. Locurile vor fi alocate fie de parteneri, fie în urma unor concursuri realizate pe pagina oficială CSSK - Club Sportiv Skat Kart.

Scopul principal al proiectului 300 este cel de a face kartingul cât mai popular la nivel național, în mod special  în rândul celor care nu au mai avut contact cu acest sport, practic este puntea de legătură către un viitor în motorsport. Este visul nostru să putem oferi posibilitatea a 300 de copiii din întreaga țară să încerce și să cunoască acest sport cu ajutorul partenerilor noștri implicați. Mai pe scurt este practic prima lecție de karting cu toate cunoștințele necesare”, a declarat, pentru Observatorul de Covasna, reprezentantul CSSK, Adina Stănescu.

Partenerii, care vor deveni sponsori, se pot alătura pe parcurs și pot chiar și alege beneficiarii donațiilor lor.

„Perioada de desfășurare a proiectului este de pe 3 martie -14 octombrie, fiind în proiect destul de mare. Cei vizați sunt copii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani care nu au avut legătură cu kartingul până în prezent. Vom organiza concursuri online pe pagina noastră oficială de Facebook CSSK -Club Sportiv Skat Kart premiile fiind locuri asigurate de către partenerii noștri în acest proiect. Suntem la început de drum cu acest proiect alături de noi fiind Thermo Control, PDOffice, SC Skat Kart SRL și Hodea Răzvan. Avem nevoie de oameni care să ni se alăture în acest proiect astfel putem oferii aceste inițieri gratuite în karting celor mici”, a mai transmis Adina Stănescu.

În cadrul cursurilor vor fi folosite doar karturi de competiţie, adecvate vârstei copiilor, omologate CIK – FIA, produse de PAROLIN RACING KART. De asemenea, în perioada iniţierii, fiecare copil va primi echipament complet de protecţie, compus din: combinezon, protecţie pentru coaste, protecţie cervicală, cagulă, cască, mănuşi şi ghete speciale, toate acestea fiind asigurate gratuit de Clubul Sportiv Skart Kart.

Persoanele fizice sau juridice care vor să contribuie la viitorul motorsportului românesc alăturându-se proiectului de inițiere pentru 300 de copii pot să îi contacteze pe coordonatori atât prin intermediul paginii de Facebook, CSSK - Club Sportiv SKAT KART sau prin e-mail-ul teamcssk@gmail.com.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.