SPORT 19 august 2021

Incze Kriszta, invitată să deschidă Zilele Sportive de la Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 646 vizualizări

Și ministrul Sportului a fost chemat să ia parte la eveniment, anunță organizatorii; alergarea olimpică va avea loc în 24 septembrie 

Startul celei de-a 14 ediții a Zilelor Sportive din Sfântu Gheorghe, din 24 septembrie, se va da cu o alergare olimpică, în cinstea Jocurilor Olimpice, la care organizatorii i-au invitat pe sportiva de la lupte libere, Incze Kriszta și pe ministrul Sportului, Eduard Novák, participant în prezent la Jocurile Paralimpice. 

Alergarea olimpică va avea loc în centrul orașului Sfântu Gheorghe, iar traseul este de aproximativ un kilometru. 

Festivitatea de deschidere va avea loc în ziua de vineri, 24 septembrie, cu alergarea olimpică, în cinstea foștilor și actualilor sportivi participanți la Jocurile Olimpice. În acest an, invitata noastră va fi Incze Kriszta. Vom organiza această alergare în cinstea ei. L-am invitat și pe domnul Novák. Dânsul este  participant la Jocurile Paralimpice în această perioadă și așteptăm și prezența dânsului la festivitățile de deschidere”, a declarat coordonatorul principal al evenimentului, Nemes Áron. 

Tot acesta a spus miercuri și faptul că organizarea acestui eveniment vine ca o nouă provocare, având în vedere că din cauza pandemiei, trebuie pregătite activități în multe zone din oraș, nu doar la Sepsi Arena, cum a fost în 2019, când s-a marcat cea mai reușită ediție, datorită participării numeroase a publicului. De pildă, anul acesta, pe lângă Parcul Central, și zona noii galerii comerciale din oraș va fi locație pentru activități sportive, dar și alte locații din reședința de județ. 

Este un eveniment unicat pentru zona noastră. (...) Încercăm să dispersăm în cât mai multe locații competițiile care se vor organiza, cu toate că vom folosi cu siguranță și locațiile de la Arena Sepsi. (...) Vom încerca să găsim și alte locații în oraș, majoritar în aer liber, pentru că sunt foarte multe prevederi acum pentru sporturi”, a spus Nemes Áron. 

Propuneri de programe până luni 

Perioada în care asociațiile pot depune propuneri de programe s-a prelungit cu o săptămână, până luni, 23 august. Formularul de înscriere este disponibil pe pagina de Facebook a evenimentului. 

În 2019, 45 de asociații au organizat evenimente în cadrul zilelor sportive. Atunci au concurat pe durata a 3 zile aproximativ 3.000 de persoane în 90 de programe din 50 de ramuri sportive. Numărul spectatorilor s-a ridicat la 4.000. 

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.