SPORT 13 noiembrie 2017

EXCLUSIV Incze Krista medaliată cu naționala României

de Covasna Media | 1148 vizualizări

La Moscova, la palatul Sporturilor Krylatskoe, a avut loc Cupa Europei pe Națiuni la lupte.

Echipa națională feminină a României a reușit marea performanță de a cuceri medalia de argint. Tricolorele s-au impus în semifinale contra selecționatei Azerbaidjanului, după care au pierdut partida din ultimul act, contra Rusiei.

La această competiție s-a respectat regulamentul partidelor pe echipe, un duel fiind compus din 8 lupte la categorii de greutate distincte. Între componentele echipei naționale a României s-a aflat și covăsneanca Incze Krista, legitimată CSM Sf. Gheorghe, titulară la categoria de greutate de 63 de kilograme.

Alte două sportive pregătite la CSM Sf. Gheorghe, Adina Popescu și Mădălina Lingurar, fuseseră, inițial, propuse pentru selecția în echipa națională a României, însă ambele s-au accidentat. Mai gravă este situația la Mădălina Lingurar, a cărei recidivă conduce, invariabil, către o intervenție chirurgicală care o va ține o perioadă departe de salteaua de lupte.

Sezonul internațional pentru Incze Krista va continua, peste două săptămâni ea urmând să participe la Campionatele Mondiale U23 din Polonia.

Echipa națională feminină a României, care a obținut istorica medalie de argint la Moscova, a fost antrenată, până nu demult, de către Matefy Arpad, antrenor la CSM Sf.Gheorghe.  De curând, acesta a fost înlocuit cu Petru Toarcea la conducerea lotului feminin, însă, cu siguranță, pe panglica acestei medalii este inscripționat și numele lui Matefy.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.