SPORT 11 octombrie 2022

Incident între suporteri, după meciul Sepsi OSK - Farul Constanța

de Iulia Drăghici - Taraș | 5945 vizualizări

Un incident în care au fost implicați fani ai Sepsi OSK și ai Farului Constanța a avut loc duminică după-amiază în zona stadionului din Sfântu Gheorghe. Jandarmii au legitimat 13 persoane, iar cinci au fost amendate, după ce schimbul de replici dintre suporterii celor două echipe au degenerat în violență fizică. 

Unul dintre reprezentanții galeriei Sepsi OSK, prezent la fața locului în momentul întâmplării, spune că vina celor petrecute aparține jandarmeriei. 

Incredibil în ce țară trăim, nu-mi vine să cred cât de mare e impotența forțelor de ordine, jandarmi, care cred că nici nu știu pentru ce primesc salariul, că după merit sigur nu. Unu: au lăsat suporterii adverși două ore lângă stadion fără nici o scuză. Doi: cinci dintre galeria Farului au „scăpat” din cordonul jandarmeriei și au intrat în cafeneaua din incinta stadionului, și la plecare au început să scuipe și să înjure pe suporterii Sepsi OSK. Trei: reacția jandarmeriei a fost că a luat dintre galeria Sepsi OSK, cinci-opt persoane. Patru: culmea e că vine jandarmul la noi și ne zice „că a fost greșeala noastră” că au lăsat să intre în locație. RUȘINE SĂ VĂ FIE JANDARMIERIA ROMÂNĂ!!!!”, a scris pe pagina sa de Facebook Berkeczi Tibor. 

Postarea lui a adunat în mai puțin de 24 de ore peste 70 de distribuiri, mai bine de 60 de reacții și peste 30 de comentarii. 

Jandarmeria a confirmat că duminică a avut loc un astfel de incident, în urma căruia au fost legitimate 13 persoane și amendate cinci pentru încălcarea unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

În data de 09.10.2022, după finalizarea partidei de fotbal dintre ACS Sepsi OSK și FC Farul Constanța, defluirea galeriei oaspete a avut loc cu o întârziere de aproximativ 2 ore, din cauza ambuteiajului auto creat în zona stadionului.

În acest context, în jurul orei 18:30, 3 suporteri ai echipei FC Farul Constanța, doi bărbați și o femeie, s-au deplasat la toaletele Fan Clubului Sepsi OSK. La plecare și-au achiziționat băuturi alcoolice și răcoritoare, moment în care a avut loc un schimb de replici între suporterii celor două echipe. 

La scurt timp situația a escaladat, degenerând în violență fizică la care au participat și alți suporteri ai ambelor echipe.

Situația a fost aplanată de forțele de ordine, fiind legitimate 13 persoane și aplicate 5 sancțiuni contravenționale în baza Legii nr. 61/1991, republicată, pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

De asemenea, Jandarmeria a solicitat organizatorului comunicarea filmărilor, în vederea identificării persoanelor implicate în incident și tragerii la răspundere a acestora”, a transmis, pentru Observatorul de Covasna și CovasnaMedia.ro, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Mobile Brașov, sublocotenent Gabriela Iftimiciuc. 

Meciul dintre Sepsi OSK și Farul Constanța, din etapa a 13-a a Superligii, de duminică, 9 octombrie, s-a încheiat cu scor 0 – 1. 

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.