SPORT 14 februarie 2023

Handbal: Junioarele 1 de la Sepsi-SIC s-au calificat cu punctaj maxim în playoff-ul campionatului

de Covasna Media | 2367 vizualizări

Echipa de junioare 1 a Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe a încheiat prima fază a actualului sezon, Seriile Geografice. Tinerele handbaliste în alb-verde au câștigat Seria D a „Campionatului Național J1 – Sante”, după ce au învins în toate cele 12 partide disputate până în prezent.

Ultimul meci din această fază a avut loc duminică, la Sala Sporturilor „Szabo Kati”, când fetele antrenate de Carmen Cartaș și Eugen Ciulei au trecut cu 51-25 (24-10) de CSM Csikszereda Miercurea Ciuc. Astfel, cu 24 de puncte și golaveraj +254, Sepsi-SIC se califică în Grupele Valoare (playoff), alături de Corona Brașov și de echipa din Miercurea Ciuc. Dinamo Brașov, CSȘ Mediaș, LPS Târgu Mureș și Sporting Ghimbav au fost celelalte echipe care au făcut parte din grupă.

În următoarea fază a „Campionatului Național J1 - Sante”, care va avea loc între 9 martie și 2 aprilie, Sepsi-SIC pornește cu 8 puncte și va avea parte de dueluri tari, cu trei formații din București: CSM, Rapid și Știința.

Miza acestor jocuri va fi accederea în turneul final, în cadrul căruia, în luna mai, cele mai bune opt echipe Under 19 din țară se vor lupta pentru medalii”, a spus coordonatorul secției de handbal a Sepsi-SIC, Sorin Iordan Popica.

Junioarele 2 mai au două jocuri de disputant

Și echipa de junioare 2 (U17) a Sepsi-SIC este foarte aproape de a se califica în Grupele Valoare, fiind lider al Seriei E. Cu punctaj maxim, jucătoarele pregătite de Gabriela Gheorghe și Eugen Ciulei mai au două meciuri din Seriile Geografice, cu LPS Târgu Mureș (18 februarie, acasă) și cu CSS Sibiu (11 martie, în deplasare).

De asemenea, alcătuită din junioare ale clubului covăsnean, formația Centrului Național de Excelență Sfântu Gheorghe are un sezon foarte bun în Divizia A, a doua ligă de handbal a țării. Tinerele handbaliste sunt pe locul doi în Seria B, având 11 victorii și 2 înfrângeri.

Sursa: comunicat de presă. 

Sursa foto: Facebook/Sepsi SIC. 

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.