SPORT 16 decembrie 2022

Franța se alătură Argentinei în finala Campionatului Mondial

de Marius Raczek | 506 vizualizări

Au mai rămas de disputat două partide la Campionatul Mondial de fotbal din Qatar, prin victoria Franței asupra Marocului „cocoșii” și-au asigurat locul în finală, echipa africană urmând să lupte pentru medaliile de bronz cu Croația.

Așteptată cu mult interes, semifinala dintre Franța și Maroc nu s-a terminat cu o nouă surpriză. Campioana mondială en-titre a început tare și încă din minutul 5 prin Hernandez, cu o execuție spectaculoasă, a deschis scorul. Marocanii au încercat să dea replica, dar Lloris a fost la post. Și bara a avut rolul ei în această semifinală, opunându-se schimbării rezultatului. În cele din urmă, în minutul 79, Kolo Muani, abia intrat în teren, la chiar prima atingere de balon, a pus capăt ecuației calificării în finală.

Franța își va apăra, astfel, titlul cucerit în urmă cu patru ani, „Les Bleus” fiind la a patra finală din istoria participărilor la Campionatul Mondial. În 1998, chiar în Franța, și chiar la prima finală, au cucerit titlul mondial cu un sec 3-0 în fața Braziliei. Opt ani mai târziu, celebra finală cu eliminarea lui Zidane, pe care au pierdut-o la penalty-uri cu Italia, pentru ca în 2018 să învingă Croația cu 4-2. Franța-Argentina va fi o finală în premieră, iar învingătoarea își va trece în palmares al treilea trofeu.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.