SPORT 19 mai 2018

(Update) FOTO Sepsi OSK trece de Juventus

de Iulia Drăghici - Taraș | 1714 vizualizări

Pe Stadionul Municipal din Sfântu Gheorghe a avut loc un nou meci în play-out-ul Ligii I la fotbal. În etapa a unsprezecea, Sepsi OSK Sf. Gheorghe a învins pe Juventus București cu scorul de 2-1 (1-1), ajungând astfel la un total de 32 de puncte, la egalitate cu FC Botoșani.

Jocul, desfășurat în fața a aproximativ 3000 de oameni, a început excelent pentru noi. Fulop Istvan a șutat periculos, din partea stângă, însă portarul bucureștenilor, Drăghia, a salvat cu o robinsonadă de efect. Din cornerul rezultat, Fulop a preluat la 25 de metri, a avansat și, din colțul careului mare, de pe dreapta, a șutat cu mult efect, catapultând balonul la rădăcina barei, în diagonală. Drăghia, mascat, a văzut târziu traiectoria, astfel că în minutul 6 Fulop Istvan a deschis scorul.

Yasin Hamed a mai avut o ocazie, în careul mic, dar din poziție incomodă nu a reușit să majoreze scorul. În schimb, la prima minge pe poarta lui Niczuly, la un corner, fundașul central Leca a sărit mai bine decât Fulop, restabilind egalitatea în minutul 16.

Jocul s-a stins după primele 20 de minute, astfel că până la pauză nu s-au mai consemnat ocazii importante, la niciuna dintre porți. Excepție face lovitura de cap a lui Hamed, de la distanță, iluzia optică fiind că a fost gol. În realitate, mingea a șters plasa laterală.

În repriza secundă, Fulop Istvan a executat perfect o lovitură liberă, însă Drăghia a avut un salt spectaculos și a parat. Ghinga a trimis prea încet, deși poarta era goală, astfel că Wallace a respins de pe linia porții. Iarăși s-a acordat corner, iar Ionuț Ursu, venit în atac, și-a folosit detenta înscriind cu capul pentru 2-1. Coincidență, acest gol marcat de covăsneni s-a consemnat în minutul 51, adică al șaselea din repriza secundă.

Ca și în prima parte, după golul de 2-1 meciul a intrat într-un regim de uzură, convenabil însă pentru băieții lui Eugen Neagoe. S-a temporizat mult la mijlocul terenului, au mai existat câteva șarje, însă fără finalitatea dorită. Tandia a avut câteva driblinguri de efect, însă Hadnagy și apoi Simonovski sau Filipe de Oliveira, nu au trimis balonul în poarta adversă.

Scorul final, 2-1 în favoarea Sepsi OSK Sf. Gheorghe, a pulverizat aproape orice emoție în ceea ce privește retrogradarea, înaintea ultimelor trei runde de campionat. De partea cealaltă, pentru Juventus era tristețe mare. Lanterna roșie a clasamentului, cu numai 16 puncte, în urma acestui eșec, și-a anulat matematic orice șansă de a rămâne pe prima scenă a fotbalului românesc.

Iată cum a arătat garnitura trimisă în teren de Eugen Neagoe: Nczuly – Dalmau Martinez, Viera, Ursu, Daisuke Sato – Ghinga, Petrovikj -Fulop Istvan, Hamed, Tandia – Hadgany. Au mai intrat: Dima, Simonovski, Filipe de Oliveira.

Celelalte rezultate ale etapei de play-out:

Concordia Chiajna – Dinamo 0-4

FC Voluntari – FC Botoșani 1-1

Jocul Poli Timișoara – Gaz Metan Mediaș s-a terminat după încheierea ediției tipărite.

Clasament:

1.

Dinamo București

11

9

0

2

24:9

47

      

2.

FC Botoșani

11

3

4

4

9:9

33

      

3.

Sepsi

11

6

4

1

20:12

32

      

4.

Concordia Chiajna

11

3

3

5

8:13

26

      

5.

Gaz Metan Mediaș

10

5

2

3

14:12

25

      

6.

FC Voluntari

11

3

2

6

12:16

25

      

7.

Poli Timișoara

10

2

2

6

8:13

22

      

8.

Juventus București

11

3

1

7

6:17

16

 

Cristian Frisk 

Sursă foto: Facebook/Sepsi OSK

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.