SPORT 23 februarie 2022

Fosta gimnastă Kati Szabó, consilier în cabinetului ministrului Sportului

de Iulia Drăghici - Taraș | 1379 vizualizări

Ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novák a anunțat marți, într-o postare pe Facebook, faptul că fosta gimnastă originară din județul Covasna, Ecaterina Szabó va face parte din echipa de consilieri a cabinetului său. 

Mă bucur să anunț că Dna. Ecaterina Szabó va face parte din echipa de consilieri a cabinetului meu. Gimnastica este o importantă carte de vizită a sportului românesc. Am purtat astăzi o discuție foarte încurajatoare despre viitorul acestui sport care, din păcate, s-a pierdut în timp. Îmi doresc să investim în gimnastică și astfel să-și recapete gloria și strălucirea de odinioară”, a scris ministrul Sportului. 

Cei doi s-au întâlnit și în iulie 2021, la București. Atunci ministrul i-a înmânat fostei sportive o diplomă de merit. 

În acest context, Eduard Novák a lăudat cariera Ecaterinei Szabó, amintind că „este în top 10 al sportivilor români din toate timpurile ca număr de medalii olimpice. Patru medalii de aur luate dintr-un foc, în cadrul ediției din 1984 a Jocurilor Olimpice, plus una de argint. În întreaga carieră, a cucerit 28 de medalii, dintre care 15 de aur”. 

În acest context, ea l-a invitat, la rândul ei, pe ministru în satul ei natal, în Zagon, să vadă în persoană medaliile și trofeele câștigate de-a lungul carierei de gimnastă. 

De altfel, în casa părintească din sat există un mic muzeu cu o parte dintre aceste mărturii ale reușitelor renumitei sportive, iar şcoala din localitate îi poartă numele.

În 2018, Kati Szabó a fost sărbătorită la Sfântu Gheorghe cu prilejul aniversării vârstei de 50 de ani, prilej cu care şi-a lansat volumul biografic „Al cincilea aparat. Szabó Kati - Vieţile mele”, semnat de Csinta Samu. 

Din 2008, sala sporturilor din cartierul Simeria al municipiului Sfântu Gheorghe poartă numele celebrei sportive.

Fosta gimnastă trăiește de mai mulți ani în Franța.

Sursa foto: Facebook/ Eduard Novak. 

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.