SPORT 20 februarie 2023

Fără pași greșiți

de Marius Raczek | 484 vizualizări

Astăzi, cu începere de la ora 17:00, în cadrul etapei a 26-a din Superliga, Sepsi OSK va evolua pe terenul echipei FC Botoșani, acolo unde covăsnenii sunt obligați să ia cele trei puncte în tot mai strânsa luptă pentru accederea în Play-Off.

Cum, în cele din urmă, Comisia de Disciplină a Federației Române de Fotbal a dat verdictul în partida suspendată cu FC U Craiova 1948, Sepsi OSK și-a trecut în cont, practic, prima victorie, e drept la „masa verde”, de la reluarea Superligii. Privind clasamentul, alb-roșiii au patru puncte peste Petrolul, care a cedat în această rundă la Farul, și astfel un succes la Botoșani ar face ca Sepsi OSK să stea mai liniștită pe poziția a șasea. Următoarele două meciuri, acesta cu FC Botoșani, și apoi cel cu FC Hermannstadt, ar putea fi decisive, căci în ultimele trei etape trupa lui Cristiano Bergodi va juca doar cu echipe deja calificate în Play-Off, care pe de o parte își doresc puncte, acestea urmând a fi înjumătățite, pe de alta vor căuta să aducă lângă ele un adversar mai puțin incomod.

FC Botoșani a început foarte bine anul 2023, trei victorii la rând, 1-0 cu Universitatea Craiova, 2-0 la FC Argeș și 5-0 cu Petrolul, dar etapa trecută a cedat, oarecum surprinzător, la penultima clasată, UTA, cu 3-1. De pe locul zece, FC Botoșani încă privește spre zona de Play-Off, mai ales că în ultimele etape nu va avea un program infernal, precum Sepsi OSK.

Istoricul întâlnirilor directe este cuprinzător, nu mai puțin de 16 partide s-au consemnat între Sepsi OSK și FC Botoșani. Bilanțul este de partea echipei pregătite de Flavius Stoican, șapte victorii, de patru ori s-a impus Sepsi OSK, alte cinci partide terminându-se la egalitate. Desigur, pentru noi, cea mai plăcută amintire este acel 7-0 din tur, când alb-roșiii obțineau cea mai categorică victorie din istoria participării în primul eșalon al fotbalului românesc.

Sursa foto: Sepsi OSK/Facebook

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.