SPORT 25 ianuarie 2012

Evoluţie extraordinară a lui Kelemen Zoltan la Campionatele Europene de patinaj artistic

de Covasna Media | 525 vizualizări

Reprezentantul României la Campionatul European de patinaj artistic, de la Sheffield, Zoltan Kelemen s-a clasat pe locul 2 în concursul preliminar. Cu un program bun, ce a cuprins trei sărituri triplu Axel şi patru "triple", evoluţia românului a totalizat 114,64 puncte. Înaintea lui s-a clasat doar triplul campion mondial şi medaliat cu aur olimpic în 2006, Evgheni Pluşenko (157,52 p), iar pe poziţia a treia a terminat polonezul Maciej Ciepluch (108,53p).

Chiar dacă a avut cel mai bun punctaj, rusul Pluşenko nu a fost încîntat de evoluţia sa. "Cred că a fost cel mai dificil concurs din viaţa mea. Am suferit o intervenţie chirurgicală la menisc, la începutul sezonului, şi încă resimt dureri. Ca să fiu sincer, cu o zi înainte nu ştiam dacă voi putea patina. Sunt mîndru de modul în care am concurat", a spus rusul, care a anunţat deja că nu e sigur că va fi prezent la Campionatul Mondial de la Nisa, de la sfîrşitul lunii martie.

Kelemen s-a arătat însă mulţumit. "Programul mi-a ieşit bine. Mai am de lucru la prima triplă. A fost însă doar concursul preliminar şi nu putea să-mi iasă totul perfect. Scopul meu este să fie în Top 18 în aşa fel încît la ediţia viitoare să nu mai fiu nevoit să particip la preliminarii".

Joi este programat programul scurt.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.